Mainos

Sota-arkisto kimppaan Kansallisarkiston kanssa

Sota-arkisto jatkaa toimintaansa entisessä osoitteessa, vaikka siitä tuleekin osa Kansallisarkistoa.

Helsingin Sörnäisissä sijaitseva Sota-arkisto sulautuu vuoden alussa osaksi Kansallisarkistoa.

Maantieteellisesti arkisto säilyy vanhalla paikallaan, mutta sen uudeksi nimeksi tulee Kansallisarkiston Sörnäisten toimipiste. Tähän asti Sota-arkisto on ollut osa Maanpuolustuskorkeakoulua.

Sota-arkiston kokoelmissa ovat muun muassa autonomian ja itsenäisyyden ajan suomalaisten joukko-osastojen ja kutsuntatoimistojen asiakirjakokoelmat. Lisäksi siellä ovat viime sotien sotapäiväkirjat ja päiväkäskyt sekä sotilaiden kantakortit, ansioluettelot ja potilasasiakirjat.

Sen sijaan Sota-arkistossa ei ole esimerkiksi 1600- ja 1700-lukujen asiakirjoja, joita löytyy esimerkiksi Kansallisarkistoista ja ruotsalaisista arkistoista. Myöskään vuoden 1918 sisällissodan punaisen puolen materiaalia Sota-arkistossa ei ole, vaan sitä on muun muassa Kansallisarkistossa, Työväen Arkistossa ja Kansan Arkistossa.

Vuosittain Sota-arkistossa on noin 6 000 tutkijakäyntiä. Eniten arkiston palveluksia käyttävät henkilöhistoriaa selvittävät sukututkijat. Suisituimpia tutkimuskohteita ovat asevelvollisten kantakortit.

Vaikka Sota-arkistosta tuleekin vuodenvaihteessa osa Kansallisarkistoa, sen löytää siis edelleen osoitteesta Työpajankatu 6. Sen sijaan muut yhteystiedot muuttuvat. Tiedot löytyvät Kansallisarkiston nettivivuilta. Puhelinnumeroksi vaihtuu Kansallisarkiston numero (09) 228 521.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.