Sorsa kaventaisi eläkeputkea

Työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsa nostaisi työttömyyseläkkeiden omavastuuosuuksia. Vastaavasti hänen mielestään voisi laskea työkyvyttömyyseläkkeiden omavastuuta.

Nykykäytäntö johtaa Sorsan mukaan siihen, että ikääntyvän työntekijän palkkaaminen on yritykselle suurempi riski kuin nuorempi. -Henkilökohtainen käsitykseni on, että työttömyyseläkkeiden omavastuita olisi nostettava työkyvyttömyyseläkkeiden tasolle. Näin nykyisin aika yleinen tapa irtisanoa vanhempia työntekijöitä ns. eläkeputkeen tehtäisiin työnantajalle kalliimmaksi, ehdottaa Sorsa Lalli-lehden torstaina julkaisemassa haastattelussa.

Työllistämisen kynnys ei Suomessa ylipäätään ole Sorsan mielestä enää liian korkea. Nyt olisi hänen mukaansa korkea aika panostaa myös työsuhteiden vakauteen. -EU:n selvitysten mukaan Suomessa käytetään hyvin paljon määräaikaisia, tilapäisiä tai muuten ns. epätyypillisiä työsuhteita. Voi hyvinkin olla, että olemme menneet jo liiankin pitkälle tässä. Tuloksena on sitten epävarmuutta ja motivaatio-ongelmia työntekijäpuolella, arvioi Sorsa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat