Söpöysvaroitus: Katso millainen on Suomen tuorein huumekoiramestari Äksy, ohjaaja innoissaan – "Äksy sai lihapateeta, minä makeaa kakkua"

Suomen poliisikoirayhdistys järjesti poliisin huumekoirien SM-kilpailut Kouvolassa – tämä etevä koira selvisi voittajaksi taituruutta ja ammattitaitoa vaatineessa kisassa 0:28
Näin Xy juhli taitokisan voittoa – herkullinen palkinto sai sankarin innostumaan.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Suomen tuore huumekoiramestari on poliisikoira Xy (Äksy).

Suomen poliisikoirayhdistys järjesti poliisin huumekoirien SM-kilpailut Kouvolassa 6. - 8. lokakuuta. 

Kilpailutehtäviin kuului huumekätköjen etsiminen huoneistoista, maastosta ja ajoneuvoista. Koirat pääsivät myös tarkastelemaan matkalaukkuja ja taitoja testattiin lisäksi jäljittämisen saralla.

Hyvää käytöstäkään ei parane unohtaa: kisassa oli myös tottelevaisuuskoe. Käytöskokeesta huolimatta Xy:tä kutsutaan "Äksyksi."

Maastoetsintä oli vaikein rasti

Maastoetsintä osoittautui koko kisan vaikeimmaksi rastiksi, kun vain kolme koiraa yhdestätoista löysi kätkön. 8-vuotias belgianpaimenkoira Xy oli yksi niistä.

Xyn ohjaajana on vanhempi konstaapeli Matti Tikkanen. Nämä olivat parivaljakon kolmannet kisat. He työskentelevät Tampereelta käsin.

– Xy sai palkinnoksi lihapateeta ja kanatikun, minä söin makeaa kakkua, Tikkanen naurahtaa.

– Olen ylpeä koirastani, se oli kisojen vanhin koira. Kokemus puhui.

Normaalisti Xyn työtehtäviiin partiokoirana kuuluvat kadonneiden ihmisten, erilaisten esineiden ja huumeiden etsintä ohjaajansa kanssa.

Muokattu otsikkoon koiran nimi Xy:stä Äksyksi 10.10. kello 13.47.

Lue myös:

    Uusimmat