Sonkajärven ampuja varasti lähinnä ruokaa Pohjois-Savossa

Pitkään poliisia paenneen Sonkajärven ampujan Pohjois-Savossa tekemät rikokset ovat siirtyneet syyteharkintaan.

Valkovenäläinen mies tehtaili Pohjois-Savossa syksyllä parikymmentä rikosta, joista suurin osa oli omaisuusrikoksia. Rikoskomisario Veli Pallonen Pohjois-Savon poliisista kertoo, että mies varasti syrjäisistä mökeistä lähinnä elintarvikkeita.

- Saaliit eivät ole hirveän isoja. Hän on ruokaillut ja muutakin huoltoa itselleen järjestänyt. Hän yöpyi useassa paikassa.

26-vuotias mies on ollut kuulusteluissa vaitonainen. Mies vangittiin lokakuussa.

- Hän pääsääntöisesti kiistää kaiken, joten motiivipuolesta on aika vähän selvinnyt.

Mies itse väitti aluksi kuulusteluissa olevansa liettualainen "Mihail". Oikea henkilöllisyys selvisi kuitenkin poliisin omana selvitystyönä ja kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

Lehtitietojen mukaan mies on vankikarkuri, joka on ennen vankilaan joutumistaan ollut MM-tason vapaaottelija. Raahen Seutu -lehden tietojen mukaan mies olisi karannut tutkintavankeudesta venäläisestä Bytyrkan vankilasta. Suomeen hän on tullut ilmeisesti jo keväällä ja liikkunut eri puolilla maata.

Poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut tietoja

Pohjois-Savon lisäksi mies tehtaili lukuisia omaisuusrikoksia Raahen seudulla ja Kainuussa. Mökkimurtojen lisäksi miestä epäillään ajoneuvovarkauksista sekä ampuma-aserikoksista.

Kukaan ei loukkaantunut ammuskeluissa. Miehen onnistui paeta poliisia useiden viikkojen ajan.

- Ilmeisesti hänellä oli niin paljon kokemusta, että hän osasi harhauttaa poliisia, Pallonen arvelee.

Mies vastaa kymmeniin rikosepäilyihin oikeudessa keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat