Mainos

Soneran osake pois Dow Jonesista

Markkinoiden epäuskosta huolimatta Soneran tavoite on puolittaa velkataakkansa jopa vuoden vaihteeseen mennessä.

Amerikan markkinoilta kiiri Soneralle tänään ikäviä uutisia. Yhtiön osake poistetaan Dow Jonesin pohjoismaisesta indeksistä, koska Soneran markkina-arvo on romahtanut. Tieto on Soneralle harmittava, koska Dow Jones -indeksit ovat tärkeitä mittareita amerikkalaisille sijoittajille ja rahastojohtajat saattavat nyt tiputtaa Soneran pois osakesalkuistaan.

Soneran johtaja Jari Jaakkola topuuttelee ikävän uutisen aiheuttamaa kohua. Jaakkolan mielestä Dow Jones-indekseillä on ehkä teknisesti joillekin sijoittajille rajoittavia merkityksiä, mutta hän ei kuitenkaan yliarvioisi asian merkitystä.

Markkinoiden luottamus tärkeää

Sonera tavoittelee sitkeästi markkinoiden luottamusta. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on nykyisen velan puolittaminen tulevana talvena. Yhtiö arvioi, että velka saattaa pudota nykyisestä 26 miljardista markasta 15.een jo vuodenvaihteeseen mennessä.

Markkinoiden epäuskosta huolimatta Sonera vakuuttaa kaiken olevan kontrollissa, kun ensi kuun lopussa erääntyviin lyhyaikaisiin lainoihinkin rahat ovat jo olemassa.

Ihmetystä on herättänyt myös, miten yhtiön rahat riittävät enää investointeihin, kun lainojen lyhennys nielee kymmeniä mijardeja.
-Soneran oma riskikartoitus viittaa siihen, että myymällä omaisuutta tingitään myös tulonsaantimahdollisuuksista. Riskinä on, että ei kyetä tekemään niitä investointeja, joita esim. UMTSin hyödyntäminen edellyttäisi, arvelee professori Jarmo Leppiniemi Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Sonera torjuu epäilyt. Yhtiön mukaan kotimaan investoinnit pystytään rahoittamaan niiden kassavirrasta. Myös omaisuuserien myyntiin yhtiö aikoo kiinnittää huomiota, jotta talous jatkuisi vankalta pohjalta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.