Soldiers of Odin julisti "pedofiilien metsästyskauden alkaneen" – näin järjestön perustaja kommentoi poliisia huolestuttanutta videota MTV Uutisille

9:33
Näin seksuaalirikoksia käsiteltiin Jaakko Loikkasen Asian ytimessä -ohjelmassa tammikuussa 2019.

Soldiers of Odinin julkaiseman uuden videon tarkoituksena on luoda pelotevaikutusta ja herätellä virkavaltaa puuttumaan tyttöjen saalistamiseen netissä, kertoo järjestön perustaja Mika Ranta MTV Uutisille.

Järjestö julkaisi useissa videopalveluissa arabiaksi ja englanniksi tekstitetyn videon, jossa kerrotaan pedofiilien metsästyskauden alkaneen.

Videolla Soldiers of Odinin jäsenet kertovat luoneensa verkkoon useita valeprofiileja nuorten tyttöjen nimissä ja saaneen useita yhteydenottoja etenkin arabitaustaisilta miehiltä, vaikka profiileissa on selvästi lukenut, että profiili kuuluu alaikäiselle.

Videolla kerrotaan myös, että kansallismieliset naiset esiintyvät alaikäisinä tyttöinä ja järjestävät Soldiers of Odinin jäsenille tapaamisia seksiä ehdottelevien miesten kanssa.

– Video on tekstitetty arabiaksi, jos se vaikka estäisi heitä ryhtymästä saalistamaan tyttöjä netissä, Mika Ranta kertoo.

Poliisi huolestui tilanteesta

Poliisihallitus reagoi videoon julkaisemalla tiedotteen. Poliisi kertoi saaneensa ilmoituksia videosta, jolla käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla. Mika Rannan mukaan videolla haetaan pelotevaikutusta ja halutaan herättää virkavaltaa tilanteeseen.

– Toivomme, että poliisi ottaisi tästä vinkin ja alkaisi toimia itse samalla tavalla. Jos he tekisivät homman loppuun, ei tarvitsisi kansalaisten itse alkaa.

Mika Rannan mukaan poliisin tulisi tehdä työtään ja keskittyä itse ongelmaan. Mika Rannan mukaan profiileihin tuli useita yhteydenottoja ja ehdotuksia seksistä.

– Ei hirveästi kiinnosta, mitä he (poliisi) tutkivat tekemisissämme. Jos kansalla alkavat olla hermot niin piipussa, että he ottavat oikeutta omiin käsiin, niin kyllä siinä vaiheessa pitäisi hälytyskellojen soida.

Videolla varoitetaan myös ”kotimaisia sekopäitä.” Videolla puhuvan naamioituneen miehen mukaan saaliiksi kelpaavat kaikenväriset raiskaajat ja pedofiilit. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja