Mainos

Soininvaara: Sääntöjä rikkovalta ajokortti hyllylle

Viime viikonloppuna Helsingissä sattui järkyttävä onnettomuus, jossa suojatietä ylittäneet kaksi nuorta tyttöä joutuivat autoilijan yliajamiksi.

Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Vihreän liiton entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara kertoo blogissaan olevansa järkyttynyt tapauksesta. Soininvaara kertoo saaneensa runsaasti palautetta, jonka mukaan autoilijat eivät piittaa suojateitä koskevista säännöistä.

Soininvaara vaatiikin nollatoleranssia liikenteeseen ja suojatiesääntöä tehovalvontaan. Hänen mielestään piittaamattomuus liikenteessä voisi samantien johtaa ajakortin hyllyttämiseen ja tuntuviin sakkoihin.

- Jos liikennekuri on mennyt tuollaiseksi, ei auta kuin palauttaa se kerralla. Nollatoleranssi ja suojatiesääntö tehovalvontaan. Jos poliiseja ei riitä kaikkialle, kamerat avuksi. Kunnon sakot ja kortti pois. Kyse on törkeästä piittaamattomuudesta. Jos jonkun autoilijan kohdalla kyse ei ole pelkästä piittaamattomuudesta vaan kyvyttömyydestä hahmottaa liikennettä, sitä suuremmalla syyllä kortti on syytä ottaa pois, Soininvaara lataa blogissaan.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.