Mainos

Soini koulujen tasa-arvosuunnitelmasta: Humpuuki rehottaa

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi opetushallitusten tasa-arvosuunnitelmasta noussutta kohua blogissaan.

Opetushallitus suosittaa tasa-arvosuunnitelmassaan kutsumaan lapsia ensisijaisesti etunimillä sukupuoleen viittaavien sanojen sijaan. Keskeisessä huomiossa suunnitelmassa on esimerkiksi se, että jokaisella tulee olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, tai kokeeko hän kenties olevansa muunsukupuolinen.

Asia tulkittiin laajasti mediassa ja nettikeskusteluissa kielloksi kutsua poikia pojiksi ja tyttöjä tytöiksi. Opetushallitus kuitenkin pian korjasi tämän käsityksen olevan virheellinen.

Saman virheellisen käsityksen ohjeistuksesta sai myös ulkoministeri Soini.

– Humpuuki rehottaa. Poikia ei saisi kutsua pojiksi, eikä tyttöjä tytöiksi. Vaan etunimellä. Oi aikoja, oi tapoja. Haloo, onko siellä pytingissä valot päällä? Soini kirjoittaa blogissaan.

– Jo on meillä ongelmia. Kirjoitin viime plokiin, että puhun miesten ja naisten tasa-arvosta, enkä sukupuolista. Olin oikeassa. Tämä on arvokysymys. Arvokonservatiiville.

Soini toteaa perussuomalaisten olevan perusjärjen ääni, joka ei lähde ”tällaisiin vouhotuksiin mukaan”. Lisäksi hän ihmettelee, minkälainen kansavaltainen valtuutus opetushallituksen suositukseen on olemassa.

– Ei mikään, hän vastaa omaan kysymykseensä.

2:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.