Soini kimpaantui ex-ryhmänsä meppien kohtelusta – "Poliittista rasismia"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hermostui puolueen entisen EU-ryhmän eristämisestä europarlamentin johtopaikoilta.  

– Euroopan parlamentissa on alettu jakamaan edustajia vuohiin ja lampaisiin mielipiteidensä takia. Tämä on ennenkuulumatonta kansanvallan haudankaivuuta, Soini kritisoi.  

Tiedotteessaan Soini sanoo, että valiokuntien puheenjohtajapaikkoja jaettaessa poikettiin totutusta periaatteesta. Hän viittaa menettelyyn, jolla keskusta-oikeisto, sosialistit ja keskustaliberaalit estivät EU-vastaisena pidetyn EFDD-ryhmän pääsyn valiokuntien johtoon.

Soinin mielestä kyse on "sortopolitiikasta ja poliittisesta rasismista". Hän vaatii kokoomuksen Alexander Stubbia, SDP:n Antti Rinnettä ja keskustan Juha Sipilää vastaamaan, hyväksyvätkö he menettelyn.  

Perussuomalaiset kuuluivat viime vaalikaudella Britannian Nigel Faragen johtamaan EFDD-ryhmään. Soini huomauttaa, että tuolloin ryhmällä oli vielä pääsy varapuheenjohtajan paikoille.  

Kokoomusmeppi Petri Sarvamaan mielestä Faragen ryhmä on itse käytöksellään osoittanut, että he eivät ansaitse paikkoja. Hänen mukaansa ei ole kenenkään edun mukaista valita valiokuntien johtoon edustajia, jotka pistävät "täysin ranttaliksi".  

 -Kyllä me siedämme heitä, mutta jos ainoana tarkoituksena on pysäyttää parlamentin tai valiokunnan työskentely, silloin täytyy valita kahdesta huonosta vaihtoehdosta vähemmän huono. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja