Mainos

Soini: Halme-kolumni ylitti hyvän maun rajat

Europarlamentaarikko, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini paheksuu Kaarina Hazardin (kuvassa) kohua aiheuttanut kolumnia entisestä kansanedustajasta Tony Halmeesta.

- Kolumni ylitti reilusti hyvän maun rajat, niukkasanainen Soini toteaa MTV:n uutisille.

Soinin mielestä kuolleesta ihmisestä kirjoitettaessa on se raja, että ihmisarvoa on kunnioitettava.

- Sen yli ei saa mennä. Tässä näin tehtiin. Jokainen, jolla tunto on, sen kyllä tajuaa, Soini toteaa ja sanoo, ettei halua enempää käsitellä asiaa.

Akateemiseksi sekatyöläiseksi itseään kutsuva Kaarina Hazard luonnehti Halmetta eilisessä Iltalehden kolumnissaan muun muassa sanoilla sekakäyttäjä, vitsi ja niskamakkara. Hän myös kirjoitti, että Halme "meni oikealla hetkellä. Osasi mennä."

Kolumni on herättänyt voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Esimerkiksi Suomen Pelkokertoimesta tuttu juontaja Aleksi Valavuori on perustanut yhteisöpalvelu Facebookiin ryhmän " lltalehti boikottiin, kunnes Hazard saa potkut". Jäseniä ryhmä on saanut lähes 4700. "Iltalehti boikottiin, jos Hazard saa potkut" -ryhmä on puolestaan kerännyt riveihinsä reilut 440 kannattajaa.

Viestintäoikeuden tutkijatohtori Päivi Tiilikka Helsingin yliopistosta ei ota kantaa siihen, oliko Kaarina Hazardin Tony Halmeesta laatima kolumni sovelias vai ei.

- Yleensähän vainajista kirjoitetaan Suomessa kunnioittavaan ja hillittyyn sävyyn. On koomista, jos rikoksiin syyllistyneestä ressukasta tehtiin pyhimys kuoleman jälkeen, tutkijatohtori toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.