Mainos

Soder Aviation jätti konkurssihakemuksen

Soder Aviationin konkurssipesän hoitaja ei osaa suoralta kädeltä arvioida, saavatko maksaneet asiakkaat lentolippujensa hinnan takaisin.

Lentoja Helsingistä Kittilään järjestänyt Soder Aviation on jättänyt konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen. Yhtiö ilmoitti jo maaliskuun puolivälissä, että se keskeyttää toimintansa.

Konkurssipesän hoitaja, asianajaja Kimmo Kariola ei heti tuoreeltaan osannut arvioida, saavatko yhtiölle lentolippunsa maksaneet asiakkaat rahansa takaisin. Kariola sai Soderin tapauksen käsiteltäväkseen tänään.

Konkurssipesä alkaa selvittää Soderin asiakastietoja sähköpostiosoitteiden perusteella ja ottaa asiakkaisiin yhteyttä.

- Vielä on liian aikaista sanoa, kaatuuko konkurssi varojen puutteeseen vai löytyykö sieltä jotakin jaettavaa, Kariola sanoo.

Soderin peruuntuneet lennot ovat poikineet runsaasti kyselyjä myös kuluttajaviranomaisille. Kuluttajaviraston mukaan korvauksia peruuntuneista lennoista pitää hakea suoraan lentoyhtiöltä. Luottokortilla lentonsa maksaneet voivat vaatia maksujen palauttamista luottokorttiyhtiöltä.

Soder Aviation on lentojen markkinointiyhtiö, joka ei itse omista lentokoneita. Kevään aikana se sai runsaasti julkisuutta aikeesta lennättää asiakkaita Lappiin entisellä sotilaskoneella.

Yhtiö joutui perumaan lentojaan jo aiemmin keväällä. Ilmailulaitoksen mukaan yhtiö lennätti asiakkaitaan ensimmäisellä viikolla kreikkalaisen yhtiön voimin, mutta sen jälkeen ei ole lennetty.

Soder Aviationin pääomistaja on Mikko Tarvonen, joka omistaa 80 prosenttia yhtiön osakkeista. Toinen omistaja 20 prosentin osuudella on hyvinkääläinen Tapani Yli-Saunamäki. Hän kertoi maaliskuussa, ettei ole osallistunut yhtiön toimintaan pitkään aikaan.

Kaksi pettynyttä matkustajaa haki myös yhtiötä konkurssiin, kun lentoyhtiö perui kaksikon lentomatkat viime pääsiäisenä. Soder Aviation -yhtiöillä oli vaikeuksia lentojen kanssa jo viime vuoden talvella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.