Sodankylässä uusia välittömästi voimaan astuvia rajoitustoimenpiteitä ja suosituksia – alueella huomattavan paljon koronatartuntoja

2:15
Katso videolta, minkälaisia rajoituksia muissa Euroopan maissa on tällä hetkellä.

Sodankylässä otetaan käyttöön uusia rajoitustoimenpiteitä ja vahvoja suosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi 15. marraskuuta saakka.

Sodankylässä peruskoulut ja lukio siirtyvät etäopetukseen 13. marraskuuta asti. Myös toisen asteen oppilaitoksille on annettu vahva suositus etäopetukseen siirtymisestä.

Kunta suosittelee vahvasti harrastus- ja järjestötoiminnan keskeyttämistä. Sodankylän kunta peruu itse kaikki omat liikunta- ja kulttuuritapahtumat sekä -vuorot.

– Kunta kannustaa kuntalaisia liikkumaan ja harrastamaan omaehtoisesti koronaturvallisuus huomioiden ja sosiaalisia kontakteja välttäen, kunnan julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Yksityistilaisuuksiin astuu voimaan 20 hengen kokoontumisrajoitus. Lisäksi myös Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja vanhustyön asumispalveluyksiköihin otetaan käyttöön vierailukielto.

–Tiukat rajoitustoimenpiteet ovat välttämättömiä, jotta pystytään rajoittamaan viruksen leviämistä paikkakunnalla. Pidetään yhdessä Sodankylän kunta terveysturvallisena ympäristönä näinä haastavina aikoina, tiedotteessa muistutetaan.

Tartunnat yhteydessä Rovaniemen ja Vaasan tartuntoihin

Sodankylässä on viime sunnuntaina 1. marraskuuta todettu kolme uutta koronatartuntaa ja todennettujen tartuntojen kokonaismäärä oli sunnuntai-iltana yhteensä yhdeksän. Altistuneita on tällä hetkellä yli 300.

Viimeisin tiedossa oleva joukkoaltistuminen on tapahtunut Pahtavaaran kaivoksella, jonka toiminta on altistumisten vuoksi lähes keskeytynyt. Merkittävä osa tartunnoista liittyy Sodankylän jäähallilla lauantaina 24. lokakuuta pidettyihin pelitapahtumiin. 

– On erittäin tärkeää, että tuolloin Sodankylän jäähallilla paikalla olleet hakeutuvat koronatestiin heti lievissäkin oireissa ja pysyvät kotona karanteenimaisissa oloissa testituloksen saamiseen saakka, tiedotteessa kerrotaan.

Paikkakunnalla todetut tartunnat ovat yhteydessä Rovaniemen ja edelleen Vaasan tartuntoihin. Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku Sodankylässä on ollut kuluneella viikolla 108 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja