Mainos

Sodankylän ampumadraama vaati kolme uhria

Sodankylän terveyskeskuksessa tapahtui tänään järkyttävä veriteko: miessairaanhoitaja ampui virkasisartaan haulikolla kuollettavasti. Myöhemmin mies ja hänen pikkupoikansa löydettiin kuolleena.

Mieshoitaja ampui yhden kerran naista klo 13.55 ja lähti autolla pois. Surma tapahtui kansliassa, ja potilaita oli vain muutaman metrin päässä. Miehellä oli terveyskeskuksen ulkopuolella autossa odottamassa seitsemänvuotias poika.

Illalla klo 22 aikoihin poliisi löysi miehen ja pojan autosta kuolleina. Poliisin mukaan molemmat olivat kuolleet ampumalla. Mies oli todennäköisesti surmannut ensin poikansa ja sitten itsensä.

Ampuja on noin 50-vuotias mies, ammuttu noin 60-vuotias nainen. Molemmat ovat ikänsä asuneet Sodankylässä.
Näsin mukaan miehen poika oli autossa terveyskeskuksen ulkopuolella, kun teko tapahtui. Mies oli eronnut ja poika äitinsä hoidossa, mistä mies oli hakenut hänet hetkeä aikaisemmin. Tässä ei mitään epätavallista ollut, mies oli tehnyt samalla tavalla monta kerran aikaisemminkin.

Syy pimennossa

-Miehen ja naisen välillä ei ilmeisesti käyty mitään keskusteluja, ei ainakaan kukaan kuullut. Muuta väkeä oli paikalla, Näsi lisää.
Näsin mukaan mitään järjellistä syytä tai selitystä ei ole keksitty teolle, ei ainakaan mitään ulospäin näkyvää epäsopua pitäisi työpaikalla olla.

-Yksityiselämässä heillä ei pitäisi olla keskenään mitään yhteistä, kumpikin on elänyt eri elämää eikä ole ollut toistansa kanssa missään tekemisissä, hän lisää.

Terveyskeskuksen henkilökunta oli erittäin hämmentynyt, ihmeissään ja järkyttynyt teon takia. Näsi oli päivystävänä lääkärinä ja tuli sairaalaan parin minuuttia teon jälkeen. Surma tapahtui poliklinikan kansliassa, ja potilaita oli odotusaulassa muutaman metrin päässä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.