Snookertähti Mark Selby teki ennennäkemättömän tempun MM-finaalissa – "Uskomatonta"

Mark Selby teki sunnuntaina historiaa biljardilaji snookerin MM-finaalissa Sheffieldissä, kun hän onnistui lyömään lajin arvostetuimman yksittäisen lyöntisarjan eli 147 pisteen maksimibreikin.

Kyseessä oli kautta aikain ensimmäinen maksimibreikki snookerin MM-finaalissa. Kaikkiaan MM-kisoissa Sheffieldissä on kirjattu 14 maksimia kymmenen eri pelaajan toimesta sitten vuoden 1983. Aiemmin tämän vuoden turnauksessa Kyren Wilson ylsi maagiseen 147 pisteeseen.

– Tunnelma oli sähköinen, kun pussitin tuon viimeisen mustan (pallon). Uskomatonta. Ajattelin aina, että jos joskus pääsen tuohon tilanteeseen, tärisisin kuin haavanlehti. Ihmeellistä oli, kuinka rauhalliseksi tunsin itseni (sillä hetkellä), Selby hehkutti BBC:lle.

Loistosuoritus nosti nelinkertaisen maailmanmestarin, 39-vuotiaan Selbyn yhden erävoiton päähän MM-finaalia johtavasta belgialaisesta Luca Brecelistä.

Brecel johtaa 9–8, ja finaalin kolmas sessio alkaa tänään kello 15 ja tarvittaessa neljäs sessio kello 21 Suomen aikaa. Finaalissa pelataan paras 35 erästä -systeemillä, joten mestarin on voitettava 18 erää.

Lue myös:

    Uusimmat