SM-liigassa vielä jättiyllätyksiä? Petteri Sihvonen avaa, miksi Kärpät ja Tappara ovat kaikkea muuta kuin turvassa

Sport yltää pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa? Liigaviikko perkaa voimasuhteet runkosarjan loppumetreillä 17:31
Video: Sport yltää pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa? Liigaviikko perkaa voimasuhteet runkosarjan loppumetreillä

Jääkiekon SM-liigassa runkosarja lähestyy loppuaan. Kaikista kiivain ja kovin taistelu käydään tällä hetkellä suorista pudotuspelipaikoista. Ylemmän viivan tuntumassa TPS, Kärpät, Tappara, Pelicans, Ilves ja KalPa ovat kilpajuoksussa siitä, ketkä selvittävät tiensä suoraan puolivälieriin ja ketkä hakevat vauhtia ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen väläyttelee, että Kärpät ja Tappara ovat vaarassa pudota viivan alle.

SM-liigan runkosarjan lopulliset sijoitukset määritellään pistekeskiarvon kautta. Ratkaisuun päädyttiin, kun osa otteluista jouduttiin perumaan HIFK:n, KooKoon ja SaiPan koronakaranteenien takia.

Tällä hetkellä TPS, Kärpät, Tappara ja Pelicans ovat ylemmän pudotuspeliviivan yläpuolella. Ilves ja KalPa yrittävät puolestaan tehdä vielä nousua runkosarjan loppuvaiheilla.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen nostaa esiin keskinäisten otteluiden merkityksen.

– Esimerkiksi Ilves pelaa kolmesti Tapparaa vastaan, mutta ei kohtaa muita taistelussa mukana olevia joukkueita. Tapparan tilanne on vielä kimurantimpi, koska heillä on tuon lisäksi vielä kolme ottelua Kärppiä vastaan, Sihvonen avaa Liigaviikko-ohjelmassa.

Sihvonen heittää pöytään villin skenaarion siitä, miten paikat muovaantuvat.

– Minä otan tässä nyt ja heitän Kärpät ja Tapparan ulos suorilta puolivälieräpaikoilta, Sihvonen täräyttää.

Mikä ajaa kyseiseen skenaarioon? Miksi Kärpät ja Tappara ovat aidosti vaarassa pudota viivan alle? Muun muassa tästä aiheesta lisää jutun yläreunan videolla. Liigaviikossa käytiin läpi myös Vaasan Sporttia ja sen pudotuspelimahdollisuuksia sekä perjantain TV-ottelua TPS–Pelicans.

Lue myös:

    Uusimmat