SM-liigan suuren yllättäjän yllä leijaili monia epäilyksiä, nyt joukkue taistelee kärkisijoista – "Emme ole välittäneet siitä"

Kultanen: Pyrimme skouttaamaan ulkomaalaiset pelaajat mahdollisimman tarkasti 4:07
Videolla Jarno Kultasen mietteitä KooKoon vahvasta alkukaudesta.

KooKoo on ollut kiistatta yksi tämän kauden tähänastisista yllättäjistä. Tie sarjataulukon pohjamudista kärkikamppailuun on ollut epäilyksiä täynnä.

Vielä viime kaudella KooKoo pystyi vain haaveilemaan paikasta pudotuspeleihin, kun kausi päättyi tylysti sijalla 13. Nyt KooKoo on kuitenkin syksyn aikana osoittanut pystyvänsä tällä kaudella todella toteuttamaan haaveensa pudotuspeleistä, sillä joukkue on sarjataulukossa viidentenä.

– Joukkue on yhdessä valmennuksen kanssa löytänyt hyvän yhteisen tavan toimia, mikä näkyy jäällä. Sitoutunutta tekemistä, ja se näkyy positiivisesti sarjataulukossakin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen perustelee vahvan syksyn syitä.

KooKoon riveissä pelaa tällä hetkellä seitsemän ulkomaalaispelaajaa. Tuoreet vahvistukset Trevor Mingoian, Vilmos Gallon ja Matt Caiton johdolla ovat kuitenkin onnistuneet SM-liigassa erinomaisesti, vaikka epäilijöitä on kauden alla riittänyt runsaastikin.

– Me olemme paljon tuoneet ulkomaalaisia, jotta joukkueen iskukyky on mahdollisimman hyvä. Tiesimme, että siitä varmaan juttua riittää, ja se voidaan kääntää negatiiviseksi asiaksi, mutta emme ole välittäneet siitä. Tämän kauden ulkomaalaispelaajat ovat tosi hyviä tyyppejä, sitoutuneita tähän juttuun ja auttaneet meitä jokainen panoksellaan, Kultanen kehuu.

KooKoo on pyrkinyt tekemään ulkomaalaisvahvistusten eteen rutkasti töitä, jotta joukkueeseen saataisiin juuri oikeanlaisia pelaajia, jotka myös menestyvät ja pärjäävät SM-liigassa.

– Kun sopivat suomalaiset alkavat olla vähissä, meillä on mahdollisuus tuoda ulkomaalaisia tänne. Totta kai pyrimme tekemään pohjatyön mahdollisimman tarkasti, jotta huteja tulisi mahdollisimman vähän.

– Pelaajat ovat myös saaneet sopivan roolin ja viihtyneet täällä. Pyrimme pitämään heidän asioistaan arjessa mahdollisimman hyvä huoli, jotta he pystyvät keskittymään pelaamiseen, Kultanen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat