SM-liigan puolivälieräillassa isoja käänteitä – KalPa meinasi sulaa, Tappara-hyökkääjältä kohtalokas hölmöily

Alexander Ruuttu laukoo KalPalle 4-3-voittomaalin 1:27

Jääkiekon SM-liigassa tiistain puolivälieräiltama tarjosi isolta kädeltä draamaa. Tampereella KalPa meinasi sulaa pahemman kerran Tapparaa vastaan. Ratkaisu syntyi toisessa jatkoerässä, kun Alexander Ruuttu yllätti Tappara-vahdin Christian Heljangon.

KalPa johti ottelua parhaimmillaan jo 3–1. Tappara nousi kuitenkin rinnalle kolmannen erän loppupuoliskolla.

Ensin Jarkko Malinen kavensi ja perään Otto Rauhala iski tasoituksen.

Draama ei suinkaan tähän päättynyt. Kamppailun toinen jatkoerä alkoi erikoisella tapauksella, kun KalPan Henri Knuutiselle tuomittiin ulosajo videotarkistuksen jäljiltä.

Tapparan loistotilaisuus, viiden minuutin ylivoima meni piloille, kun Charles Bertrand hölmöili itsensä jäähylle.

Neljällä neljää vastaan pelatessa Alexander Ruuttu naulasi 4–3-voittomaalin.

Täten sarjan voitot ovat nyt 1–1. Jatkoon etenee kolmella voitolla.

Draamaa nähtiin myös Helsingissä, jossa Kärpät nousi kolmen maalin takaa rinnalle HIFK:ta vastaan. HIFK selvisi tästä ja naulasi ratkaisun toisessa jatkoerässä. 5–4-voittomaalista vastasi Jesse Saarinen.