SM-liigan pudotuspeliottelussa uudenlainen käänne: ulosajotuomioon varmistus videolta

4:30
Video: KalPan Henri Knuutiselle 5+20 minuuttia videotarkistuksen jäljiltä

Jääkiekon SM-liigassa tiistain pudotuspelikierroksella nähtiin erikoisempi ja uniikki käänne, kun KalPan Henri Knuutisen ulosajo pidettiin voimassa videotarkistuksen jäljiltä.

Tapauksen juuret ulottuvat Tapparan ja KalPan puolivälieräottelun toiseen jatkoerään. Tilanteessa KalPa-hyökkääjä Knuutinen lähestyi vauhdilla Tapparan puolustajaa Blake Parlettia. Knuutisen taklaus kohdistui Parlettia ylävartalon alueelle.

Knuutinen ohjattiin ensin jäähyaition puolelle. Tuomaristo antoi KalPa-pelaajalle 5+20 minuutin rangaistuksen, mutta päätti vielä hyödyntää uudenlaista mahdollisuutta ja tarkastaa tilanteen videolta.

– Tuomaristo voi halutessaan tarkastaa tuomitun viiden minuutin tai korkeasta mailasta annetun 2+2 minuutin rangaistuksen videolta. Tarkastuksessa tuomaristo voi muuttaa rangaistuksen syytä, lyhentää mutta ei pidentää sen pituutta tai kumota rangaistuksen kokonaan, Liigan tiedotteessa selitettiin.

Tuomaristo tarkasteli videoita tovin ajan. Tuomio pysyi ennallaan, joten Knuutinen komennettiin pukuhuoneen puolelle. 

Pätkä tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Iso rangaistus ei johtanut kuitenkaan maaliin, sillä Tappara ei saanut kunnolla ylivoimaansa rullaamaan. Kaiken lisäksi Tapparan ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand otti jäähyn, mikä tasoitti puntit.

Neljällä neljää vastaan pelatessa Alexander Ruuttu laukoi KalPalle 4–3-voittomaalin.

Otsikkoa ja juttua muokattu 21.4. klo 11.21: Knuutinen ei saanut suihkukomennusta videotarkastuksen perusteella, vaan jo annettu tuomio pysyi ennallaan tarkastelun pohjalta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja