SM-liigan pudotuspelijoukkueet selvillä – Sport iski viimeisen sinetin, Lukolle runkosarjavoitto draaman kautta

Muu pelitapahtuma: Lukko - Ilves 1:36
Video: Robin Press iskee rangaistuslaukauksen sisään, Lukko loppuhetkillä johtoon Ilvestä vastaan

Jääkiekon SM-liigan tämän kevään pudotuspelijoukkueet ovat selvillä – ainakin sarjataulukon perusteella. Vaasan Sport varmisti torstain Kärpät-voitolla sen, että se ei enää sijoituksellisesti tipu alemman pudotuspeliviivan alapuolelle. Lukko puolestaan varmisti seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjavoiton, kun se kaatoi dramaattisen käänteen kautta Ilveksen.

Raumalla Ilves johti illan taistoa kahden erän jälkeen lukemin 2–1.

Lukko nousi tasoihin, kun Eetu Koivistoinen osui alivoimalla. Sama mies vei isännät johtoon kolmannen erän puolessa välissä.

Joni Ikonen kuitenkin tasoitti ylivoimalla.

Ratkaisu syntyi ajassa 57.13. Tilanteessa Lukon ruotsalaispuolustaja Robin Press pääsi ampumaan rangaistuslaukausta. Press ei jättänyt paikkaa käyttämättä. Kiekko takanurkkaan ja Lukolle 4–3-voitto.

Kolmen pisteen voiton myötä Lukko varmisti sen, ettei HIFK pysty nousemaan enää sen ohi runkosarjan viimeisillä kierroksilla.

Oulussa Sport varmisti pudotuspelipaikkansa, kun se kaatoi Kärpät 3–1. Sportin täysi pistepotti tiesi sitä, että HPK ja Ässät eivät voi enää nousta Sportin ohi pistekeskiarvon perusteella.

Torstain SM-liigakierroksen lopputulokset:

Jukurit–JYP 2–5
Kärpät–Sport 1–3
Lukko–Ilves 4–3
Tappara–TPS 2–3

Sarjataulukon perusteella SM-liigan pudotuspelijoukkueet ovat: Lukko, HIFK, TPS, Ilves, KalPa, Pelicans, Tappara, Kärpät, KooKoo ja Sport.

Lue myös:

    Uusimmat