SM-liiga avasi kauden painavalla sanktiolla, HIFK-pomo toivoo kurinpidolta selkeyttä – "Toivottavasti linja pitää"

SM-liigan kurinpitodelegaatio antoi kauden ensimmäisen pelikieltonsa, kun se asetti HIFK:nVille Varakkaalle kuuden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen toivoo, että asetettu linja olisi tasapuolinen ja jämäkkä koko kauden.

Varakas taklasi HIFK:n ja JYPin välisen ottelun ensimmäisillä minuuteilla rajusti JYP-hyökkääjä Anton Stråkaa päähän. Varakas sai taklauksestaan 5+20 minuutin rangaistuksen myöhästyneestä taklauksesta.

SM-liigan kurinpitodelegaatio lätkäisi Varakkaalle kuuden ottelun pannan. Varakas sai itse taklauksesta neljän ottelun pelikiellon, mutta delegaatio lisäsi sanktioon kaksi lisäottelua puolustajan kurinpitohistorian vuoksi. 

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen toivoo, että Varakkaan pelikielto asettaa riman loppukauden vastaavanlaisille taklauksille.

– Meillä on tämä järjestelmä SM-liigassa ja me kuuntelemme, mitä sieltä annetaan. Tällainen tuli tällä kertaa. Nyt vain toivotaan, että linja pitää, Salmelainen toteaa MTV Urheilulle.

– Nyt on linja asetettu, että päähän kohdistunut taklaus on neljä peliä. Mä toivon, että he pystyvät pitämään kiinni siitä linjasta. Kaikki haluavat selkeyttä, että mistä tulee mitäkin. Epätietoisuus on kaikille pahin, Salmelainen jatkaa.

Kolmatta perättäistä kauttaan HIFK:ssä pelaava Varakas lukeutuu joukkueen luottopelaajiin. 35-vuotiaan konkaripakin poissaolo on HIFK:lle kova paikka, mutta avaa mahdollisuuden muille puolustajille antaa näyttöjä taidoistaan.

– Totta kai se on meille aika kipeä. Varakkaan ”Vito” on aika tärkeä pelaaja. Mieluiten haluaisimme hänet kaukalossa. Aina tämmöinen toisen epäonni avaa mahdollisuutta toiselle, Salmelainen kertoo.

HIFK:n kausi jatkuu tänään perjantaina, kun se kohtaa HPK:n. Varakkaan paikan kokoonpanossa ottaa 20-vuotias Tobias Winberg.

Lue myös:

    Uusimmat