SM-liigan finaalipari selvillä – TPS:n uskomaton taika piti pitkään Turussa

TPS iskee Ilveksen pyörityksen jälkeen: Eetu Liukas naulaa Aarne Intosen syötöstä 0:58
Videolla TPS:n voittomaali illan kuudennesta välieräottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa tämän kevään finaalipari on Tappara ja TPS. Tapparan finaalivastustaja selvisi, kun TPS voitti lauantain kuudennessa välieräottelussa Ilveksen 2–1.

TPS siirtyi avauserässä 1–0-johtoon. Asialla oli kotijoukkueen tulikuuma ykkösketju. Juuso Pärssinen kaapi aloitusvoiton ja Mikael Pyyhtiä oli hereillä. Ranteet lukkoon ja kiekko Ilves-vahdin Marek Langhamerin taakse. Aika 11.40.

Lisää tuli kolmannessa erässä. Asialla oli Eetu Liukas, joka naulasi Aarne Intosen syötöstä. Aika 48.34.

Ilves onnistui vihdoin ja viimein murtamaan TPS:n taian Turussa, kun Nicholas Baptiste kavensi kamppailun loppuhetkillä. TPS piti Ilves-välieräsarjan Turku-otteluissa maalinsa puhtaana 175 minuutin ja 42 sekunnin ajan.

Ilves ei päässyt enää tasoihin. Näin TPS selvisi toista kevättä putkeen finaaleihin.

TPS kohtaa kevään huipennuksessa Tapparan. Finaalisarja alkaa keskiviikkona Tampereella.

Ilves kohtaa puolestaan pronssiottelussa KooKoon.