SM-liigaillassa historiallinen merkkiottelu – Petteri Sihvonen jyrähtää Tapparasta ja Ilveksestä: "Kumpikaan ei taistele nyt mestaruudesta"

Liigaviikko käy läpi SM-liigan puheenaiheet – miksi Ilves ei vakuuta vieläkään Petteri Sihvosta? 21:54
Liigaviikko käy läpi SM-liigan puheenaiheet – miksi Ilves ei vakuuta vieläkään Petteri Sihvosta?

Jääkiekon SM-liigassa tämä päivä, perjantai 28.10.2021. jää historiankirjoihin, kun Hakametsän jäähallissa pelataan viimeinen paikalliskamppailu Tapparan ja Ilveksen välillä. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran uudessa kansiareenassa. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Tapparan ja Ilveksen yllä on yhä isoja kysymysmerkkejä.

Tapparan ja Ilveksen pitkä yhteinen Hakametsän historia päättyy tänään, kun ohjelmassa on ikonisen hallin viimeinen paikalliskamppailu. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran joulukuussa upouudella Tampereen kansiareenalla.

Paikallisotteluiden historia kantautuu aina 1960-luvulle asti. Tänään niille saadaan yhden aikakauden päätös.

Ikimuistoisessa illassa oma mielenkiinto kohdistuu myös kaukalossa viilettävien joukkueiden tilaan. Alkukaudella ailahdellut Ilves on tällä hetkellä peräti viiden ottelun voittoputkessa. Tappara sen sijaan on saanut yhä paremmin ja paremmin kiinni tuloksesta.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen näkee, että tulokset eivät täysin vastaa todellisuutta.

– Mun mielestä kumpikaan organisaatio ei taistele nyt mestaruudesta. Identiteetti ei ole kohdillaan, Sihvonen linjaa Liigaviikko-ohjelmassa.

Ilves ehti ajautua jo pienimuotoiseen ahdinkoon ennen nykyistä voittoputkeaan. Tupsukorvien peli ei vakuuttanut ja tulos oli sen mukaista.

Sihvonen ei ole täysin vakuuttunut siitä, että Ilveksen peli olisi mennyt merkittävällä tavalla eteenpäin.

– Isoin ongelma tässä on se, että miksi molemmat ovat ylipäätänsä ajautuneet hankaluuksiin. Se johtuu pelistä ja sitä myöden tuloksista. Jos koko prosessi olisi kunnossa ja se olisi raikas, niin sitten näiltä joukkueilta nähtäisiin tasaisempaa suorittamista. Nyt se tulos on tullut vasta pakon äärellä. Ja sitten mennään taas vuoristorataa, Sihvonen miettii.

Lisää Sihvosen Ilves- ja Tappara-analyysiä jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat