SM-liiga vahvistaa: Ilvekselle 100 000 euron sakko – taustalla pelko Jokerien farmiseurasta

Ilveksen sakkouhka: Asiantuntijalta tuki pelaajayhdistyksen kannalle 2:13

Liigahallitus on vahvistanut Ilveksen saavan 100 000 euron sakon Michael Keräsen pestaamisesta. 

Tamperelaisseura teki sopimuksen syyskaudella KHL-seura Jokereissa pelanneen Keräsen kanssa. 

Liiga vahvistaa nyt tiedotteessaan, että Ilves saa Keräsen palkkaamisesta 100 000 euron suuruisen sakon. Sakon taustalla on herrasmiessopimus siitä, että Jokereista ei hankita pelaajia kesken kauden. Liigahallitus hyväksyi sakon yksimielisesti. 

Onko sakko laillinen?

Tiedotteen mukaan sopimuksen taustalla on pelko siitä, että jostakin liigaseurasta tulee Jokereille farmiseuran kaltainen organisaatio. Idän kiekkosarja selvästi huolettaa SM-liigan päättäjiä. 

– Jokerien yllättävä päätös kolme vuotta sitten aiheutti Liigalle selviä liiketoimintariskejä. KHL on Liigan kilpailija, ja Liigan ja sen seurojen johdon tehtävänä on löytää keinot pärjätä tässä kilpailussa, tiedotteessa todetaan.  

– Liigaseuroilla on sopimus, jonka tavoitteena on estää tilanne, jossa joku Liigan joukkueista on farmijoukkueen kaltaisessa suhteessa Jokereihin tai KHL:ään. 

On herännyt epäily siitä, onko Liigan Ilvekselle määräämä sakko laillinen. 

– EU-alueen ammattilaisurheilijat, jotka pelaavat joukkuelajeissa, ovat vapaita siirtymään seurasta toiseen sopimuksen päättyessä. Mielestäni tätä asiaa ei voi yksiselitteisemmin sanoa. Eli ei Keräsen siirron esteeksi voi laittaa minkäänlaisia korvauksia, Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kommentoi eilen MTV Sportille. 

Lue myös:

    Uusimmat