Mainos

Slovakialaisia turvapaikanhakijoita Suomeen

Helsinki-Vantaan lentokentälle saapui viikonloppuna yhteensä viitisenkymmentä slovakialaista turvapaikanhakijaa. Slovakian kansalaisten turvapaikanhaku Suomesta jatkunee myös lähiviikkoina.

Liki 50 turvapaikanhakijaa saapui Helsinki-Vantaan lentoasemalle viikonloppuna. Kaikki turvapaikkaa hakevat ovat Slovakian romaneja.

Romanit saapuivat Suomeen Prahan-lennolla kolmena päivänä neljässä erässä. Perjantaina tuli 16, lauantaina 10 ja sunnuntaina ensin päivällä 16 ja myöhemmin vielä 6 ihmistä. Suurin osa tulijoista oli perheellisiä. Turvapaikanhakijat odottavat asiansa käsittelyä Helsingin vastaanottokeskuksessa.

Rajavartiolaitoksen saamien tietojen mukaan on hyvin todennäköistä, että Slovakian kansalaisten turvapaikanhaku Suomesta jatkuu myös lähiviikkoina. Myös Ruotsiin on viime aikoina saapunut turvapaikkaa hakevia juuri Slovakiasta.

Alkuvuonna Helsinki-Vantaan kentälle on saapunut jo 86 slovakialaista turvapaikanhakijaa, joista valtaosa on Slovakian romaneja. Kaiken kaikkiaan turvanpaikanhakijoita on Helsinki-Vantaalle tullut tänä vuonna 110.

Viime vuonna pääkaupunkiseudun rajanylityspaikoilla haki turvapaikkaa yhteensä 552 ihmistä. Vuotta aiemmin eli vuonna 2002 turvapaikanhakijoita oli yhteensä 864, joista Slovakian kansalaisia 204.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.