Mainos

Skientologit raivostuivat tv-elokuvasta Saksassa

Saksassa on puhjennut raivokas kiista skientologiakirkon sekä yleisradioyhtiö ARD:n välillä skientologiaa koskevasta tv-elokuvasta.

Saksan skientologiakirkko yrittää estää ARD-kanavaa lähettämästä draamaelokuvaa, jossa kiistellyn kirkon toimintaa kuvataan totalitaariseksi ja epäeettiseksi.

Kunnes mitään ei jää -elokuva (Bis Nichts Mehr Bleibt/Until Nothing Remains) kertoo saksalaisperheestä, joka liittyy skientologiakirkon jäseniksi. Vaimo uppoutuu kirkon toimintaan yhä syvemmin, pettynyt mies puolestaan jättää organisaation lahjoitettuaan sille valtavia summia rahaa. Lohduton tarina päättyy perheen traagiseen hajoamiseen.

Saksan skientologiakirkon johtajat syyttävät ARD-kanavaa propagandan levittämisestä ja kirkon toiminnan tahallisesta horjuttamisesta.

- Totuus skientologeista on täysin päinvastainen, kuin minä ARD-kanava yrittää sen näyttää. Yritämme kaikin laillisin keinoin estää elokuvan esittämisen, sanoo Saksan skientologikirkon tiedottaja Jürg Stettler The Guardian-lehdessä.

Stettlerin mukaan skientologit aikovat tehdä lähiaikoina oman elokuvan, joka näyttää kirkon toiminnan oikeassa valossa.

ARD-kanava ohjelmajohtaja Volker Herres on tyrmännyt skientologien syytökset. Herresin mukaan tv-elokuva paljastaa koko totuuden organisaatiosta.

- Kyseessä ei ole uskonto, vaan vallan ja rahan kanssa tekemisissä oleva organisaatio. Sen opit ovat puhtaasti scifiä, huomauttaa ohjelmajohtaja.

Tämän kuun lopussa näytettävä elokuva perustuu draaman tekijöiden mukaan tositapahtumiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.