Sitruunainen ahvenwokki

Toimittaja Sonja Blåberg

400 g ahvenfileitä
2 rkl öljyä
1 nippu varhaissipulia
1 valkosipulin kynsi
1,5 rkl tuoretta inkivääriä
150 g sokeriherneen palkoja
1 parsakaali
n. 12 kokonaista mantelia

Kastike:


3 rkl osteri tai kalakastiketta
1 iso sitruuna
2 tl sokeria mustapippuria

Pinnalle:


sipulinvarsia ja tilliä

Viipaloi sipuli ja valkosipuli, säästä sipulinvarret lopuksi koristeeksi. Raasta inkivääri. Leikkaa herneenpalot ja mantelit vinottain poikki. Leikkaa parsakaalista kukinnot ja kanta ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljyä wokissa tai muurinpohjapannussa. Kuullota pannussa sipulia, valkosipulia, inkivääriä, parsakaalia ja sokeriherneen palkoja ja manteleita. Lisää pannuun viipaloidut kalafileet ja kuumenna varovasti muutama minuutti.

Sekoita kastike, raasta sitruunasta myös kuoren keltainen osa joukkoon. Kaada kastike vokkiin ja tarjoa ruoka nuudeleiden tai riisin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat