Kiehuva Stadin Derby ratkesi viimeisillä hetkillä – HJK:lle jättimäinen voitto, kannattajien rähinöinti puheenaiheena

Stadin Derby keskeytettiin hetkellisesti – HJK:n kannattajat ryntäsivät kentälle ja HIFK:n kannattajat sytyttivät banderollin 1:41

Veikkausliigan kuumimpiin ottelupareihin lukeutuva Stadin Derby päättyi HJK:n 2–1-voittoon HIFK:sta. Ottelu muistetaan avausjaksolla tapahtuneesta kannattajien kuumenemisesta.

HIFK:n Savio Figueiredo oli ehtinyt viedä punaiset johtoon ja Casper Terho laukoa tasoitusmaalin, kunnes noin 20 peliminuutin jälkeen HIFK-kannattajat yrittivät sytyttää HJK-aiheisen banderollin kannattajapäädyssään tuleen. Tämä provosoi HJK:n faneja, joista osa hyppäsi kannattajapäädystä kentälle.

Tässä vaiheessa kuvaan astuivat mellakkapoliisit ja tilanne saatiin rauhoitettua. Joukkueen palasivat pukusuojasta kentälle ja ottelu pääsi jatkumaan.

Toinen puoliaika keskityttiin jalkapalloon ja sitä hallitsi HJK. Lukuisat maalipaikat eivät näyttäneet tuottavan tulosta, kunnes Santeri Hostikka laukoi 87. minuutilla kotijoukkueen voittomaalin.

Tappio oli kriittinen HIFK:lle, joka yrittää epätoivoisesti välttää putoamisen. HJK tarvitsee puolestaan jokaisen pisteen mestaruustaistelussa KuPSia ja Honkaa vastaan.

Tuloksen myötä HJK nousi Veikkausliigan kärkeen kahden pisteen erolla ohi Kuopion Palloseuran. HIFK jatkaa Veikkausliigassa viimeisenä.