Mainos

Sisusta koti syksyyn: Vinkkejä kotoisan tunnelman luomiseen

Syksyn tullen koti sisustetaan kotoisaksi pesäksi, jossa nautitaan pimenevistä illoista.

Vuodenajan vaihteessa sisustuskärpänen saattaa puraista kuin huomaamattaan. Yhtäkkiä kotiin kaipaakin tunnelmallisia valaisimia, pehmeitä torkkupeittoja ja kotoisia lukunurkkauksia. Hämyisä valaistus saattaa inspiroida vaihtamaan tekstiilejä murrettuihin tai tummiin sävyihin.

Vaikka kesä on jo kääntynyt syksyyn, ei kesähuonetta tarvitse vielä hyvästellä: terassilämmittimen avulla ulkosalla tarkenee pitkälle syksyyn. Sisälle lisälämpöä ja tunnelmaa tuo turvallinen sisustustakka.

Nappaa vinkkejä kotoisaan syyssisustukseen kotimaisen verkkotavaratalon Preecon kattavista valikoimista.

Pidennä terassikautta lämmittimellä

Terassilämmitin pidentää parvekkeen ja terassin käyttöä pitkälle syksyyn. Käytännöllisyyden lisäksi lämmittimet voivat olla myös kauniita sisustusesineitä. Erityisesti lasitettu kesähuone on viihtyisä tila nauttia pimeistä syysilloista kylmemmilläkin säillä – tai vaikka sateella. Terassilämmittimen voi kiinnittää kattoon tai seinään tai valita omalla jalallaan seisovan lämmittimen. Lämpö ulottuu yleensä noin kuuden metrin säteelle. Sopivaa lämmitintä valitessa kannattaa huomioida, että infrapunalämmitin ei itsessään juuri valaise. Esimerkiksi Hortus-terassilämmitin toimii lämmittimen lisäksi kattoon kiinnitettävänä led-valaisimena terassilla tai parvekkeella.

Sisustustakka lämmittää syysiltoina

Syksyn tullen ilmat viilenevät nopeasti ja lämmitykselle on taas lämpimän kesän jälkeen tarvetta. Takkatulen loimusta ja lämmöstä voi nauttia myös takattomassa kodissa. Turvallinen ja kaunis sisustusesine sähkötakka on helppo asentaa kiinni seinään. Sähkötakan lämmitysteholla voidaan lämmittää isokin huone nopeasti ja ilman savua. Esimerkiksi Solero-sähkötakkaa voi säätää helposti kaukosäätimellä. Takka on myös mahdollista ajastaa.

Joko olet kokeillut painopeittoa?

Unenlaatuun kannattaa satsata syksyllä, kun päivät lyhenevät. Hyvin nukutut yöunet auttavat jaksamaan paremmin ja heräämään virkeämpänä hämyisiin aamuihin. Painopeitot valloittivat suomalaiset jo muutama vuosi sitten. Painopeitto auttaa tutkitusti rentoutumaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja vähentämään öistä liikehdintää. Painopeittoa voi käyttää tavallisen sänkypeitteen asemasta pussilakanan kanssa tai oman sänkypeitteen päällä lisälämmikkeenä. Torkkupeittona painopeitto auttaa rentoutumaan iltaisin sohvan nurkassa. Sopivan painoinen peitto on noin 8–12 prosenttia käyttäjän painosta. Esimerkiksi 7-kiloinen painopeitto sopii noin 58–87 kilogrammaa painavalle henkilölle.

Lämpimät taljat kutsuvat rentoutumaan

Aito- ja tekonahkaiset taljat pehmentävät sisustusta ja tuovat mukavuutta nojatuoleihin ja muihin istuimiin. Pehmoinen talja tuntuu mukavalta ja lämpimältä myös jalan alla lattialla. Sisustuksessa luonnollisten sävyjen ja eri materiaalien sekoittaminen on nyt trendikästä. Taljoja löytyy myös eri sävyissä, joten ne sopivat moneen sisutukseen. Esimerkiksi musta aitonahkainen talja tuo kontrastia sisustukseen.

Preeco.fi

  • Kotimainen kodin tavaratalo verkossa
  • Verkkokauppa perustettiin vuonna 2012
  • Tutustu valikoimaan Preeco.fi


Lue myös:

    Uusimmat