Mainos

Sisäministeriö kiristäisi käsiaseiden saatavuutta

Aselainsäädännön tiukentamista koskevat ensimmäisen vaiheen muutosehdotukset ovat valmistumassa. Sisäministeriö esittää käsiaseiden saatavuutta kiristettäväksi. Käsiaseeseen voisi jatkossa saada luvan vain 20 vuotta täyttänyt henkilö, joka on harrastanut aktiivisesti ammuntaa vähintään kaksi vuotta ampumaseuran jäsenenä.

Ensimmäisen käsiaseen hallussapitolupa ehdotetaan myönnettäväksi aina määräajaksi, enintään viideksi vuodeksi.

Metsästysaseeseen voisi jatkossa saada hankkimisluvan vasta, kun on täyttänyt 18 vuotta.

Uusia terveys- ja käyttäytymisarviointeja

Hankkimisluvan hakija olisi velvollinen suorittamaan lupaviranomaisen järjestämän hänen henkilökohtaista sopivuuttaan aseen hallussapitoon selvittävän soveltuvuustestin.

Aselain uudistamisen yhteydessä esitetään muutettavaksi myös poliisilakia, jotta poliisilla olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet saada tietoja aselupaa hakevien henkilöiden terveydentilasta, päihteiden käytöstä ja väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Lisäksi poliisille tulisi oikeus saada tietoja asevelvollisuuden suorittamisesta ja palveluskelpoisuuden arvioinnista.

Lääkärille ja muulle terveydenhuollon ammattihenkilölle ehdotetaan säädettäväksi oikeus tehdä poliisille ilmoitus henkilöstä, joka saattaa terveydentilansa puolesta olla sopimaton pitämään hallussaan ampuma-asetta.

Hallituksen esitys ampuma-aselain muuttamiseksi on tarkoitus antaa eduskunnalle kesäkuussa.

Kokoomuksen kansanedustaja ja Suomen ampumaurheiluliiton varapuheenjohtaja Olli Nepponen arvosteli MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman haastattelussa sitä, että valmistelussa ei ole kuultu järjestöjä.

Katso Jarkko Sipilän juttu sisäministeriön aselakiehdotuksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.