Sisäministeri Mykkänen: Suomessa tarvitaan lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja – "Vahvistaa luottamusta"

2:07

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja, jotta kaikki suomalaiset voivat kokea poliisin omakseen.

Video: Poliisiksi Stadiin -kampanjasta uutisoitiin jo 2016.

Poliisiammattikorkeakoulu ja Helsingin poliisilaitos ovat jo entisestään kohdentaneet opiskelijoiden rekrytointia maahanmuuttajataustaisiin nuoriin.

– Luottamuksen säilyttäminen kaikissa väestöryhmissä vaatii poliisilta määrätietoista työtä, jonka yksi osa on poliisiopiskelijoiden rekrytointi, Mykkänen kommentoi Vuoden Poliisin julkistamistilaisuudessa tänään.

– Maahanmuuttajataustaisten nuorten houkuttelu poliisiopintoihin vahvistaa poliisin ja vähemmistöryhmien välistä luottamusta, Mykkänen sanoi.

"Vanhemmat eivät useinkaan kannusta poliisin ammattiin"

Aiemmin lokakuussa uutisoitiin maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden määrän Poliisiammattikorkeakoulussa kasvaneen.

– Kun Poliisiammattikorkeakoulussa on keskusteltu maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kanssa, vaikuttaa siltä, että vanhemman sukupolven kokemukset poliisista vanhassa kotimaassa ovat suurin este poliisiksi hakeutumiselle, Mykkänen totesi.

– Vanhemmat eivät useinkaan kannusta poliisin ammattiin. Sen vuoksi vanhat opiskelijarekrytointitavat eivät välttämättä toimi tässä kohderyhmässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja