Mainos

Sisäministeri Mykkänen: Suomessa tarvitaan lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja – "Vahvistaa luottamusta"

2:07

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan Suomeen tarvitaan lisää maahanmuuttajataustaisia poliiseja, jotta kaikki suomalaiset voivat kokea poliisin omakseen.

Video: Poliisiksi Stadiin -kampanjasta uutisoitiin jo 2016.

Poliisiammattikorkeakoulu ja Helsingin poliisilaitos ovat jo entisestään kohdentaneet opiskelijoiden rekrytointia maahanmuuttajataustaisiin nuoriin.

– Luottamuksen säilyttäminen kaikissa väestöryhmissä vaatii poliisilta määrätietoista työtä, jonka yksi osa on poliisiopiskelijoiden rekrytointi, Mykkänen kommentoi Vuoden Poliisin julkistamistilaisuudessa tänään.

– Maahanmuuttajataustaisten nuorten houkuttelu poliisiopintoihin vahvistaa poliisin ja vähemmistöryhmien välistä luottamusta, Mykkänen sanoi.

"Vanhemmat eivät useinkaan kannusta poliisin ammattiin"

Aiemmin lokakuussa uutisoitiin maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden määrän Poliisiammattikorkeakoulussa kasvaneen.

– Kun Poliisiammattikorkeakoulussa on keskusteltu maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kanssa, vaikuttaa siltä, että vanhemman sukupolven kokemukset poliisista vanhassa kotimaassa ovat suurin este poliisiksi hakeutumiselle, Mykkänen totesi.

– Vanhemmat eivät useinkaan kannusta poliisin ammattiin. Sen vuoksi vanhat opiskelijarekrytointitavat eivät välttämättä toimi tässä kohderyhmässä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja