Sisäministeri Maria Ohisalo seurasi yöllä Uudenmaan eristystä Hyvinkäällä – kommentoi jättioperaatiota MTV:lle: "Kyllähän tässä työtä riittää"

Näin Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – MTV vieraili tiesululla yöaikaan 6:05

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) toteaa, että keskiyöllä alkanut Uudenmaan maakunnan eristäminen ja siihen liittyvä poliisivalvonta on suuri operaatio.

Sisäministeri seurasi poliisin valvontatoimia puolenyön jälkeen Hyvinkäällä yhdessä poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa.

– Tilanne näyttää tässä vaiheessa rauhalliselta, mutta kyllähän tässä työtä riittää, ministeri kommentoi yöllä MTV Uutisille.

Hän kertoi keskustelleensa paikalla olleiden poliisien kanssa, jotka olivat kertoneet tekevänsä 14-tuntisen työvuoron.

– Poliisi saa nyt virka-apua Puolustusvoimilta ja Rajavartiolaitokselta, mutta kyllä tässä tulee olemaan iso operaatio.

– Haluan nyt painottaa, että ihmiset tekevät oman osansa tässä, että ei voi olettaa, että poliisi kädestä pitäen jokaisen ohjeistaa. Pitää ymmärtää, että se "pysy nyt kotona" on perussääntö, jotta virus saadaan hidastumaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sisäministeri vetoaa kansalaisiin, että he miettisivät todella tarkkaan, onko tässä tilanteessa välttämätöntä liikkua.

Uudenmaan eristys on voimassa 19. huhtikuuta saakka, mutta Ohisalon mukaan hallitus saattaa pidentää aikaa.

– Me käydään hallituksessa jatkuvasti läpi terveysviranomaisten tilannekuvaa. Monet rajoituksista tulevat päättymään jo aikaisemmassa vaiheessa, ja meidän täytyy hallituksena antaa niihin pidennyksiä. Sitä keskustelua tullaan käymään viikonlopun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat