Sir David Attenborough, 95, puhui tunteikkaasti planeetan pelastamisen puolesta: "Olen elinikäni aikana todistanut hirvittävää alamäkeä"

Sir David Attenborough puhui tunteikkaasti planeetan pelastamisen puolesta:"Jos emme toimi nyt, on liian myöhäistä" 3:21
Sir David Attenborough puhui tunteikkaasti planeetan pelastamisen puolesta: "Jos emme toimi nyt, on liian myöhäistä".

Maanantaina YK:n ilmastokokouksessa puhujan paikalle nousi suomalaisillekin tuttu dokumentaristi ja luonnontieteilijä David Attenborough.

Vuosien ajan ilmastonmuutoksen vastaisten toimien puolesta puhuneen Attenboroughin, 95, puhe maailman päättäjille oli täynnä tunteita.

– Olen elinikäni aikana todistanut hirvittävää alamäkeä. Teillä on mahdollisuus todistaa upeaa toipumista, hän sanoi hiljaiselle yleisölle.

– Se epätoivoinen toivon kipinä on syy, miksi maailma nyt katsoo teitä.

Vuosia ilmastotyötä

Sir Attenborough on koulutukseltaan antropologi ja luonnontieteilijä. Hän on etenkin uransa loppuvaiheessa omistanut työnsä ilmastovalistukseen. Dokumenttiensa lisäksi hän puhunut asiasta runsaasti julkisuudessa.

Hän sanoi viime viikolla BBC:n haastattelussa olevan katastrofaalista, jos maailman voimakkaimmat maat vain ummistaisivat silmänsä tilanteelta.

Attenboroughin mukaan ihmiset sortuvat liian usein lykkäämään vaikeita päätöksiä eteenpäin.

– Jos emme toimi nyt, sitten on liian myöhäistä.

Katso artikkelin alusta videolta Attenboroughin tunteikas vetoomus YK:n ilmastokokouksessa ja BBC:n haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat