"Sipilän hallitus on kuin luutnantti Lammio" – Eduskunnan keskustelu tiedonannosta alkoi rajusti: Antti Rinnettä syytettiin "punaiseksi lakkokenraaliksi"

Irtisanomiskiista - työllisyyden hoitoa vai poliittista teatteria? 14:32

Keskustelu hallituksen tiedonannosta kohutusta irtisanomislakiesityksestä käy parhaillaan kuumana eduskunnassa.

Irtisanomissuojaan tehtävät muutokset helpottaisivat työntekijöiden irtisanomista kaikkein pienimmissä yrityksissä.

Hallituksen hanke on saanut rajua kritiikkiä ay-liikkeeltä, joka on uhannut hallitusta järeillä lakoilla.

SDP:n ryhmäpuheenvuoron esittänyt Eero Heinäluoma syytti hallituksen kylväneen työmarkkinoille riitaa ja jakavan Suomea.

– Kaikki haluaisivat olla vänrikki Koskeloita, mutta kovin moni sortuu tärkeilemään ja komentelemaan kuin luutnantti Lammio. Nyt Sipilän hallitus on luutnantti Lammio, Heinäluoma jylisi.

– Menkää te asettelemaan kiviä polkujen varteen ja pulinat pois, Heinäluoma tylytti.

Heinäluoman mielestä eduskunnasta ei tule osapuolta irtisanomislakia koskevassa riidassa "sillä, että hallitus kertoo onnettomista suunnitelmistaan eduskunnalle".

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen puolestaan totesi hallituksen syyllistyneen peräti "tuplapetokseen", viitaten aiemmin läpi vietyyn aktiivimalliin ja keskusteltuun irtisanomislakiesitykseen.

"Demarit sumuttavat suomalaisia"

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esitti syytöksiä oppositiolle ja etenkin sosiaalidemokraateille.

– Antti Rinne, toimintanne osoittaa, että te olette mieluummin punainen lakkokenraali kuin sininen rauhantekijä, Elo totesi.

– Antti Rinteen johdolla demarit sumuttavat suomalaisia. Ei pidä mennä vipuun. Ei tarvitse olla demari, jotta voi olla duunari, Elo sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat