Mainos

Sipilä: Neuvottelut edenneet - salkkuja jaetaan vasta myöhemmin

Hallitusneuvottelujen vetäjän keskustan Juha Sipilän mukaan neuvottelut ovat edenneet hänen laatimansa prosessikaavion mukaan.  

Sipilä sanoi tullessaan puoli kymmeneltä valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan, että EU:n komission näkemykset Suomen taloudesta eivät tuo pakkoa talouden kuntoon laittamiseen, vaan siihen on oltava myös sisäinen pakko.  

Euroopan komission odotetaan antavan tänään Suomelle vakavan varoituksen talouskurisäännösten rikkomisesta.  

Sipilä sanoi, että EU:ta, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja maahanmuuttopolitiikkaa käsitelleet ryhmät ovat saaneet työnsä päätökseen. Puheenjohtajat eivät tosin ole vielä nähneet viimeisiä versioita. Näiltä osin neuvottelujen tulokset julkaistaan iltapäivällä puoli neljältä.  

Ministerinsalkkujen jako ei Sipilän mukaan ole vielä esillä.  

– Nyt annetaan talousryhmälle tarpeeksi aikaa. Menee varmasti pitkälle ensi viikkoon ennen kuin talouslinjaukset ovat selvät, Sipilä sanoi.  

Muut ryhmät, jotka käsittelevät hyvinvointia, työllisyyttä, koulutusta, puhtaita ratkaisuja ja biotaloutta sekä normien purkamista ja digitalisaatiota aloittavat työnsä tänään. Ne tarkentavat neljän vuoden tavoitetta ja määrittelevät kärkihankkeita.  

Sipilä ei osannut vielä sanoa tarkkaan, milloin hänen hallituksensa nimitetään, mutta nimityksen on määrä tapahtua toukokuun lopulla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.