Sipilä kritiikistä: Kitinästä päästävä uudistumisen mielialaan

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi jo hallitusneuvottelujen ollessa vielä kesken, että leikkaukset ovat kipeitä ja koskevat meitä kaikkia. Kitinää on odotetusti syntynyt.

– Hyväksyn kaiken kritiikin, mikä kohdistuu leikkauksiin. Se on myönnettävä, että kaikki leikkaukset ovat kovia ja kohdistuvat kaikkiin suomalaisiin tavalla tai toisella, Sipilä sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

– Mutta nyt pitäisi päästä tästä kitinästä uudistumisen mielialaan. Meidän pitää pystyä vähän vähemmällä rahalla saamaan sama palvelutaso ja koulutuksen taso. Tällainen henki meidän suomalaisten pitää nyt saada päälle.

Koulutukseen kohdistuvat 600 miljoonan leikkaukset ovat erityisesti puhuttaneet hallitusohjelmassa. Mistä konkreettisesti koulutuksessa sitten leikataan?

– Voidaan katsoa, että voisiko kesäaikoja hyödyntää paremmin, esimerkiksi ammattikouluissa harjoittelut kesäaikana. Löytyi paljon asioita, joita pystymme tekemään tehokkaammin.

Koulutukselle on tiedossa raippaa mutta myös panostuksia. Sipilän mukaan viimeksi mainittu tulisi näkymään kouluympäristön digitalisoitumisena.

– Puhutaan etälukioista ja hajautetuista oppimisympäristöistä ja virtuaalioppimisympäristöistä. Siellä on rajattomasti mahdollisuuksia.

Hallitusohjelman leikkauslistalla on myös ansiosidonnainen päiväraha. Sipilän mukaan säästöä olisi ansiosidonnaisesta puristettava 200 miljoona euroa.

– Se on tarkoitus toteuttaa työmarkkinajärjestöjen kanssa yhteistyössä. Toivotaan, että voidaan tehdä rakennemuutos, joka helpottaisi esimerkiksi työn vastaanottamista.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja