Pekkarinen Sipilän Yle-viesteistä: Olisi voinut jättää lähettämättä

3:02

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen kommentoi pääministeri Juha Sipilän Yle-kohua perjantaiaamuna Studio55.fi-lähetyksessä.

Juha Sipilän ympärillä on kuohunut siitä lähtien, kun julkisuuteen tuli hänen mahdollinen esteellisyytensä liittyen valtionyhtiö Terrafamea eli entistä Talvivaaraa koskeviin rahoituspäätöksiin. Aiheesta jutun tehnyt Yleisradion toimittaja sai Sipilältä viikko sitten toistakymmentä sähköpostiviestiä, joiden on epäilty johtaneen siihen, että Yleisradion johto kielsi jatkojuttujen tekemisen aiheesta.

Eilisellä eduskunnan kyselytunnilla mietittiin huolissaan, minkälaisen mielikuvan pääministerin toiminta antaa Suomesta maailmalle.

– Kun pääministeri ei kokenut tulleensa kohdelluksi oikein – olen ihan samaa mieltä, häntä ei totisesti kohdeltu oikein –, niin kyllä siinä tuohtumuksessa varmasti tuli vähän sellaistakin tekstiä, jonka noin jälkikäteen ajatellen, kuten hän on itsekin sanonut, olisi voinut jättää lähettämättä, Mauri Pekkarinen sanoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Pekkarinen totesi, että Sipilän asemassa hän olisi pitänyt vastineen antamista välttämättömänä.

– Mutta suurin piirtein sitten piste siihen kohtaan. Sen jälkeistä keskustelua, joka näissä viesteissä syntyy, olisin ehkä miettinyt vähän toisella tavalla, vaikka varmaan olen joskus itsekin ”syyllistynyt” siihen.

Pekkarinen pitää Sipilän tuohtumusta inhimillisenä.

– Kyllä se pyrkimys, mitä hän tavoitteli – tulla kuulluksi asiassa, jossa käsiteltiin häntä –, on minun mielestä ihan oikein ja suorastaan välttämätöntäkin.

– Toinen asia on se, että journalismi omien pelisääntöjensä mukaan tekee omia tulkintoja, eikä niihin pääministeri voi eikä varmaan halunnutkaan puuttua – tai siihen, onko koko asia ylipäätään esillä. Sipilä ei varmaankaan yrittänyt millään tavalla poistaa tämän asian käsittelyä Yleisradiosta, Pekkarinen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja