Sini Saarela palaa huomenna Suomeen

Suomalainen Greenpeace-aktivisti Sini Saarela palaa huomenna kotiin Venäjältä. Saarelalle ja usealle muulle aktivistille on myönnetty Pietarissa viisumi Venäjältä poistumista varten, ja he ovat vapaita lähtemään maasta. 

Ympäristöjärjestö odottaa, että kaikki aktivistit saavat viisumit viimeistään huomenna. Greenpeacen mukaan aktivistit palaavat kotiin lähipäivinä. Heidän joukossaan on yli 20 maan kansalaisia. 

Saarela ei halua antaa asiasta lausuntoja ennen paluutaan Suomeen. 

Venäjä lopetti eilen rikostutkinnan kaikkia ryhmän jäseniä vastaan viime viikolla hyväksytyn armahduslain nojalla. Sen jälkeen heille haettiin maastapoistumisviisumeita. 

Aktivistit pidätettiin syyskuussa, kun he vastustivat arktista öljynporausta Petshoranmerellä. Kolmenkymmenen hengen joukko vietiin aluksi Murmanskiin, mutta siirrettiin myöhemmin Pietariin. 

Aluksi aktivisteja syytettiin merirosvouksesta, mutta sittemmin syytteet muutettiin koskemaan huliganismia. Marraskuun puolivälin jälkeen aktivisteja alettiin vapauttaa takuita vastaan. Sen jälkeen he ovat asuneet pietarilaisessa hotellissa.  

Lue myös:

    Uusimmat