Singaporen F1-kisa toteutuu

Singapore isännöi formula ykkösten MM-sarjan osakilpailua ensi vuonna. Singaporen kisan järjestäminen vahvistettiin virallisesti perjantaina.

Singaporen GP ajetaan katuradalla joko syys- tai lokakuussa 2008. Hermann Tilken suunnittelema rata on näillä näkymin 4,8 kilometriä pitkä ja sijaitsee satama-alueella Marina Bayn kaupunginosassa.

Vielä torstaina uutisoitiin, että kisa olisi siirtymässä kauemmaksi tulevaisuuteen, koska valtio ei ollut sitoutunut kattamaan riittävästi kisan järjestelykustannuksia, mutta perjantaina tilanne oli jo erilainen, sillä kisasta oli tiedottamassa paikallinen kauppa- ja teollisuusministeri, joka kertoi valtion maksavan 60 prosenttia kisan aiheuttamista kustannuksista.

Vielä ei ole tehty päätöstä siitä, ajetaanko kisa päivällä vai illalla.

- Turvallisuus on meille tärkeintä. Siitä johtuen iltakisan suhteen edetään vain, mikäli kaikkien osapuolten turvallisuusvaatimukset täyttyvät. Jos ne eivät täyty, niin vaihdamme päiväkisaan, ministeri S. Iswaran kertoi.

Singapore on kahden päivän sisällä toinen uusi F1-isäntä, sillä torstaina ilmoitettiin Espanjan Valenciassa ajettavasta uudesta GP:stä. Singaporen F1-sarjan kanssa solmima sopimus on viisivuotinen. F1-kalenterista päättävän Bernie Ecclestonen mukaan kalenteri laajenee uusien kisojen myötä. Ecclestonella on lisäksi viisi muuta paikkakuntaa odottamassa F1-isännäksi pääsemistä.

Singaporen tavoitteena on lisätä maassa vuosittain vierailevien turistien määrää nykyisestä 10 miljoonasta 17 miljoonaan vuoteen 2015 mennessä.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja