Singapore Airlinesin turbulenssiturmassa loukkaantuneille korvauksia

Videokuvaa vaarallisesta turbulenssista kärsineen Singapore Airlines lentokoneen sisältä 2:32
Videokuvaa vaarallisesta turbulenssista kärsineen Singapore Airlines lentokoneen sisältä

Singapore Airlines tarjoaa viime kuussa rajuun turbulenssiin joutuneella lennolla loukkaantuneille matkustajille korvauksia. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan pieniä vammoja saaneille matkustajille on tarjottu 10 000 dollaria ja vakavasti loukkaantuneiden kanssa käydään erikseen keskustelua ja neuvotellaan heidän vammojensa korvaussummista.

Matkustajille, joiden lääketieteellisesti on todettu saaneen vakavia pitkäaikaista hoitoa vaativia vammoja, tarjotaan ennakkomaksua 25 000 dollaria heidän välittömien tarpeidensa kattamiseksi ja se muodostaa osan lopullisesta korvaussummasta, kerrotaan lentoyhtiöstä. 

Singapore Airlines ilmoitti palauttavansa lentoliput kaikille lennolla olleille matkustajille, ja he saavat viivästyskorvauksen EU:n tai Britannian säädösten mukaisesti.

73-vuotias matkustaja kuoli epäiltyyn sydänkohtaukseen, ja kymmenet loukkaantuivat lennolla SQ321 Lontoosta Singaporeen, kun se joutui rajuun turbulenssiin Myanmarin yllä. Lento ohjattiin ja laskeutui Bangkokiin, Thaimaahan.

Matkustajat kertoivat, että ne jotka eivät olleet kiinnittäneet turvavöitään, nousivat lattiasta tai istuimiltaan ja paiskautuivat matkustamon kattoon. Lennolla loukkaantuneita hoitaneen Bangkokilaisen sairaalan mukaan vammoihin kuului selkäydinvammoja, aivovammoja ja kallovammoja.

Onnettomuus on nostanut turvavyökäytännöt huomion kohteeksi, sillä lentoyhtiöt sallivat tyypillisesti matkustajien irrottaa vyöt normaalin matkustustilan aikana, mutta suosittelevat pitämään ne kiinni.

Lennolla oli 211 matkustajaa, mukaan lukien monia australialaisia, brittejä ja singaporelaisia, sekä 18 miehistön jäsentä.

Lue myös:

    Uusimmat