Simona Halep on vapautunut – supertähden tuomio päälaelleen

Romanialaisen tennistähden Simona Halepin dopingpannaa lyhennettiin neljästä vuodesta yhdeksään kuukauteen. Näin hän voi palata välittömästi pelaamaan, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo.

Halep asetettiin viime syyskuussa neljän vuoden kilpailukieltoon veridopingin käytöstä. Hän oli ollut väliaikaisessa pelikiellossa jo lokakuusta 2022 lähtien.

Halepin Yhdysvaltain avoimissa elokuussa 2022 antama dopingnäyte sisälsi roxadustatia, joka lisää punasoluja ja hapen kulkua lihaksiin. Lisäksi Halepin biologisessa passissa havaittiin epäsäännöllisyyksiä.

Urheilun välitystuomioistuin CAS kuitenkin katsoi, ettei ollut todennäköistä, että Halep olisi ottanut roxadustatia tarkoituksella. Aineen todettiin todennäköisesti päätyneen Halepin elimistöön saastuneesta lisäravinteesta. 

CASin mukaan Halep oli jossain määrin syyllistynyt huolimattomuuteen mutta ei merkittävään rikkomukseen.

32-vuotias Halep totesi ennen CASin päätöstä, että neljän vuoden kilpailukielto päättäisi todennäköisesti hänen uransa. Hän sanoi kuitenkin luottavansa maineensa puhdistumiseen ja paluuseensa.

Halep nousi kaksinpelin maailmanlistan ykköseksi vuonna 2017. Hän on voittanut grand slam -turnauksista Ranskan avoimet 2018 ja Wimbledonin 2019. 

Lue myös:

    Uusimmat