Simo Lipsanen ylitti reippaasti kolmiloikan EM-rajan – maailmanmestarit taipuivat: "Tulos oli siellä missä sen pitääkin olla"

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen aloitti kilpailukautensa komealla voitolla Ranskassa Val-de-Reuilin kansainvälisissä hallikisoissa. Lipsanen loikki tuloksen 16,78 ja rikkoi samalla EM-tulosrajan (16,50) selkeästi.

Lipsasen tulos jäi vain kuusi senttiä hänen nimissään olevasta halli-SE:stä. Tulos vie Lipsasen hallikauden alussa Euroopan tilaston toiseksi. Edellä on vain 16,95 loikkinut ranskalainen Yoann Rapinnier, joka oli Ranskassa kolmas tuloksella 16,58.

–  Hyvä maku tästä kilpailusta jäi. Tunnelma oli hyvä, samoin rata. Aloitin yliastutulla, mutta toiseen hyppyyn sain hyvän vedon. Sen jälkeen läksin riskillä hakemaan kovaa tulosta, ja se vähän napsui yli. Siksi sarja ei ollut tasainen, Lipsanen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

–  Tulos oli nyt siellä missä sen pitääkin olla. Tulin kisaan harjoitusten perusteella luottavaisena. Treeneissä on ollut hyviä viitteitä.

Lipsanen otti kisassa Rapinnierin ohella muitakin kovia päänahkoja. Toiseksi sijoittui meritoitunut Portugalin Nelson Evora tuloksella 16,61. Evora on lajin MM- ja olympiavoittaja ja viime vuoden Euroopan mestari.

Neljänneksi tuloksella 16,45 puolestaan sijoittui Teddy Tamgho. Tamgho on lajin maailmanmestari, Euroopan mestari ja sisäratojen maailmanennätysmies.

Pettynyt Lipsanen ei sortunut selittelyyn:"Muut olivat tänään parempia" 1:43
Videolla Simo Lipsasen mietteitä viime kesän EM-kisoista.

Nezirikin rikkoi EM-rajan

Myös Nooralotta Neziri rikkoi maaliskuisten EM-hallikisojen tulosrajan sijoituttuaan naisten 60 metrin aidoissa toiseksi ajalla 8,14. Kisan voitti Yhdysvaltain Evonne Britton ajalla 7,96.

Neziri juoksi jo alkuerissä saman ajan kuin finaalissa, 8,14.

–  Finaalissa lähtö oli parempi. Britton oli kuitenkin edellä koko matkan, Nezirin valmentaja Petteri Jouste summaili.

EM-rajan 8,20 olivat aiemin alittaneet suomalaisista jo Reetta Hurske (8,04) ja Matilda Bogdanoff (8,13), joten EM-halleihin on naisten pika-aidoissa tyrkyllä täysi kolmen urheilijan edustus.