Simo Lipsanen roiski epärytmissä: "Yritin hypätä riskillä"

Kolmiloikan Suomen ennätysmies Simo Lipsanen karsiutui EM-kilpailujen finaalista. Hän jäi maanantain myöhäisillan karsinnassa 17:nneksi ja mittautti parhaallaan tuloksen 15,93.

–  Meni pikkuisen roiskimiseksi. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa tällä kaudella täyttä 18 askeleen vauhtia. Ei lähtenyt rytmittymään. Meni läpi, enkä päässyt kunnolla suorituksen päälle, Lipsanen sanoi.

Hän aloitti karsinnan 15,79 metrin suorituksella ja lipsautti toisen yliastutuksi. Kolmannella riitti yritystä, mutta finaaliin vievää rytmiä ei löytynyt. Viimeinen finaalipaikka meni tuloksella 16,07, joten vaatimustaso oli paljon lähempänä kuin karsintaraja 16,95.

–  Vähän samanlainen kaava oli jokaisessa ja yritin hypätä sitten riskillä.

Lipsanen on loikkinut tänä vuonna 16,71. Hänen SE-tuloksensa on viiden vuoden takaa 17,14.

Vastaako homma enää odotuksia millään lailla?

–  Nyt hallikausi oli yksi uran parhaimmista, mutta ei ole natsannut sillä tavalla, että ennätys olisi päivittynyt uusille lukemille. Pitää olla kärsivällinen. Uskon, että pystyn vielä parantamaan ennätystä, syyskuussa 27 vuotta täyttävä Lipsanen sanoi.

Loikkaaja ei myönnä, että harjoittelussa pitäisi muuttaa jotain.

–  Pitää pysyä terveenä. Sitten tulee tulostakin, Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa metsätieteitä opiskeleva Lipsanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja