Silminnäkijä MTV Uutisille Kuopion koulupuukotuksesta: "Oppilas tuli luokkaan miekka kädessään – puukotti niin montaa kuin ehti"

3:32

MTV Uutisten tavoittama silminnäkijä kertoo MTV Uutisille, että Kuopiossa sijaitsevassa Hermanin kauppakeskuksessa tänään puoli yhden jälkeen tapahtunut väkivallanteko oli koulupuukotus. 

Roosa Kokkonen autohuoltoliike Mekonomen Leväseltä kertoo MTV Uutisille, että miekasta haavoittunut verinen opettaja tuli hakemaan häneltä apua. Sekä Mekonomen että puukotuksen tapahtumapaikka, Savon ammattiopiston piste sijaitsevat kauppakeskus Hermanissa.

Kokkonen kertoo kaiken tapahtuneen äkkiä.

– Kuulin aluksi, kun ihminen huusi apua, kovalla äänellä.

Huutaja oli kauppakeskuksen käytävällä, ja tuli hakkaamaan liikkeen lukossa ollutta ovea. Noin kolmekymppisestä naisesta vuoti verta kädessä olleesta noin kymmenen sentin mittaisesta viiltohaavasta.

Kaivoi miekan rauhassa esiin

Kokkonen auttoi uhria yrittämällä tyrehdyttää runsaasti verta vuotava haava. Uhrin kaikki vaatteet olivat veressä.

– Laitoin hänet istumaan, koska häntä alkoi pyörryttää. Painoin haavaa, ja siinä vaiheessa aloin vasta ymmärtää mitä oli tapahtunut.

Uhri kertoi Kokkoselle olevansa luokanvalvoja, ja hänen luokkaansa oli tullut myöhässä oppilas miekka mukanaan.

Puukotuksen uhriksi joutunut nainen kertoi Kokkoselle, että oppilas oli tullut sisään ja kaivanut rauhassa mukanaan olleesta pussukasta miekan.

– Sitten hän alkoi puukottaa niin montaa kuin oli vain osunut. Tämä luokanvalvoja oli yksi heistä.

Oppilaita pakeni liikkeeseen

Kokkonen kertoo MTV Uutisille, että kauppakeskuksessa syttyi paniikki.

– Siinä vaiheessa kun menin auttamaan luokanvalvojaa, niin alkoi kuulua muitakin avunhuutoja. Käytävää pitkin juoksi oppilaita pakoon liikkeeseen.

Kokkonen sanoo poliisin tyhjentäneen käytäviä pian tapahtuneen jälkeen. Kokkonen ja muita ihmisiä oli haastattelun aikaan yhä liikkeen tuulikaapissa.

Avun saapuminen kesti kauan, sillä ensihoitajia ei päästetty ensin haavoittuneen luokse. Miekalla aseistautunut henkilö liikkui siinä vaiheessa vielä kauppakeskuksessa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan yksi ihminen on kuollut. Kymmenen on loukkaantunut, joista kaksi vakavasti.

Poliisi pysäytti miekkahyökkääjän ampumalla. Hän on yksi loukkaantuneista.

MTV Uutiset seuraa tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja