Silja Kosonen myönsi paineet – hämmentyi protestipuheista

Silja Kosonen jäi harmittavasti EM-moukarifinaalin neljänneksi tuloksella 72,06. Hän jäi mitalista vain 62 sentin päähän, ja se harmitti suomalaista kisan jälkeen.

Ei se nyt huono kilpailu ollut, mutta olisi se paremminkin voinut mennä. Vähän pettynyt, mutta yllättävän hyvin suhtaudun ainakin tähän asti, Kosonen kertoi kilpailun jälkeen.

Kisa alkoi vahvasti, kun Kosonen moukaroi heti yli 70-metrisen ja heti perään yli 72 metriä toisellaan.

– Eka oli helpotus että sai noinkin hyvän tuloksen, ja toisella taisi tulla paras tulos. Siinä kohtaa tiesi, että pääsee kolmelle viimeiselle (kierrokselle). Alussa osasin hyvin nauttia, mutta sitten rupesi menemään vähän liian yrittämiseksi, Kosonen kertasi finaalin vaiheita.

Kosonen puhui ennen EM-kisoja mitalista ja jopa EM-kullasta. Heittäjä myönsi, että paineita oli ennen kilpailua.

Ainakin omia paineita. Mitalin olisin halunnut kotiin tuoda. Sen verran sitten paineita oli. Eiköhän aika moni muukin odottanut sitä mitalia. Kyllä nyt on tottunut siihen, että paineita on, niin ei se minua hirveästi häirinnyt, Kosonen kuitenkin sanoi.

Kosonen kertoi karsinnan jälkeen, että rinki on melko karhea, ja sitä se oli edelleen.

 – Ihan samanlainen kuin eilenkin. En sitä paljon huomioinut. Se oli kuitenkin sama kaikilla, Kosonen totesi.

Kisan aikana nousi tieto, että Suomi olisi tekemässä protestin pronssille heittäneen Ranskan Rose Logan pitkästä heitosta. Videokuvan perusteella oli mahdollista, että hänen pronssimitaliin oikeuttanut heittonsa olisi ollut yliastuttu.

Kisan jälkeen Kosonen oli asiasta epätietoinen.

Tiesin että joku protesti on tehty, mutta en tiennyt, että se oli ranskalaisen. Nyt olen vielä hämmentyneempi, Kosonen totesi.

Minulle huudettiin, että protesti olisi tehty, Kosonen jatkoi.

 Protestia ei kuitenkaan koskaan jätetty, mikä myös Kososelle kerrottiin. Ranskalainen saa siis pitää pronssinsa.

 

Lue myös:

    Uusimmat