Mainos

Silikonirinnat ottanut nainen: Otin tarkasti selvää implanttieni laadusta

Vaarallisista silikoni-implanteista alkanut kohu Ranskassa on leviämässä ympäri Eurooppaa. Ranskassa harkitaan rintaimplantin poistamista noin 30 000 naiselta. Myös Suomessa epäillään löytyvän huonolaatuisia implantteja.

Kyseessä ovat Poly Implant Prothese -yhtiön implantit, joiden turvallisuus on nyt kyseenalaistettu. Suomessa arviolta 7 naista on saanut huonolaatuiset silikoni-implantit, kertoo Yle.

Kesällä silikonit ottanut kolmikymppinen nainen ei ole omista silikoneista huolissaan.

– En ole ajatellut sitä uutisointia ihan omalle kohdalle. Silikonien merkkikin oli minulle ihan tuntematon, eikä kukaan ole kauhistellut minulle asiasta, hän pohtii.

Nainen otti silikonit vasta pitkän pohdinnan jälkeen. Muutamalla tutulla oli ennestään implantit, joiden kautta tietoa silikonirinnoista sai hyvin, tietoa löytyi paljon myös internetistä.

– Uskon, että kukaan ei ota silikoneja päähänpistosta. Mietin ja tutkin asiaa paljon. Konsultoinneissa sai todella hyvin tietoa erilaisista silikonimalleista ja merkeistä. Konsultoinnissa sai myös katsella lukemattomia eri kokoja, malleja ja merkkejä. Pöytä oli täynnä silikoneja. Lisäksi kävin läpi Suomen suosituimpia merkkejä ja katselin videoita leikkauksista, nainen kertoo tiedonhausta.

Implantteja tarkkaillaan itse ja tarkastuskäynneillä suositellaan käytävän noin parin vuoden välein.

– Luulen, että nuoret naiset hoitavat silikonien kanssa paremmin rintojaan. Harva nuorempi nainen käy säännöllisesti ultaäänitutkimuksessa tai muissa. Hoidoksi menee normaali hieronta rinnoille, eikä minulla ole ollut mitään ihmeellisyyksiä, pohtii kolmikymppinen nainen.

Virossa silikoninsa laittanut nainen on omiinsa tyytyväinen, eikä uutisointikaan huoleta.

– Jos omien implanttien taustalta löytyisi esimerkiksi repeämisvaara, niin ehdottomasti kävisin lääkärissä ja soittaisin konsultille, joka tietää rintaimplanteista paljon. Implanteissa on myös kahden vuoden takuu, jos vika ei aiheudu itsestä.

Poly Implant Prothese -yhtiö suljetettiin viime vuonna. Implantit kiellettiin useissa Euroopan maissa kun paljastui, että yhtiö oli käyttänyt rekisteröimätöntä silikonigeeliä. Geelin vuoksi implantit repeilivät normaalia useammin.

Lisää aiheesta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.