Mainos

Rintaimplanteista syöpä? Ranska poistamassa implantit 30000 naiselta

Ranskassa harkitaan rintaimplantin poistamista noin 30000 naiselta. Naisilla on Poly Implant Prothese -yhtiön implantit, joiden turvallisuus on kyseenalaistettu.

Ranskassa on todettu kahdeksan PIP-implantin saaneen naisen sairastuneen syöpään. Nyt viranomaiset miettivät, pitäisikö kaikki implantit suositella poistettaviksi.

Terveysministeriön edustaja rauhoitteli tiistaina syntynyttä kohua. Syövän ja implanttien välillä ei ole todistettua yhteyttä eikä "kiireellistä terveysriskiä" ole.

Poly Implant Prothese -yhtiö suljetettiin viime vuonna. Implantit kiellettiin useissa Euroopan maissa kun paljastui, että yhtiö oli käyttänyt rekisteröimätöntä silikonigeeliä. Geelin vuoksi implantit repeilivät normaalia useammin.

Ranskalaisen Liberation-lehden mukaan PIP-implantteja on 300000 naisella ympäri maailman.

Suomessa ei ole keskitettyä rekisteriä sairaaloissa käytettävistä rintaimplanteista. Jos implantin saaneella on asiasta epäselvyyttä, parhaiten sen voi selvittää olemalla yhteydessä siihen sairaalaan, jossa leikkaus on tehty, neuvoo ylilääkäri Hanna Rautiainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.