Sijoitustuotteen hinnoittelu tuli kalliiksi: Danske Bankin väliaikaiselle toimitusjohtajalle potkut

2:04
Danske Bank on ryvettynyt rahanpesuskandaalissa. Snakdaali oli yksi Euroopan suurimmista.

Rahanpesuskandaalissa ryvettyneen Danske Bankin hallitus erotti Jesper Nielsenin yhtiön johtoryhmästä ja Tanskan pankkitoiminnan johdosta.

Nielsen työskenteli Tanskan pankkitoiminnan väliaikaisena toimitusjohtajana vuoden 2018 lokakuusta tämän vuoden toukokuuhun.

Danske Bank tiedottaa, että erottamisen syy on epäonnistuminen Flexinvest Fri -sijoitustuotteen hinnoittelussa. Dansken mukaan Flexinvest Fri -sijoitustuote hinnoiteltiin joillekin asiakkaille liian kalliiksi.

– Jesper Nielsen on antanut pankille merkittävän panoksen monien vuosien ajan, viimeisimmäksi väliaikaisena toimitusjohtajana, mistä kiitämme häntä. Kuitenkin tässä asiassa hän oli yksi vastuussa olevista johtoryhmän jäsenistä, jotka eivät riittävissä määrin taanneet, että Flexinvest Fri -tuote olisi pankin asiakkaille sopiva. Tämän vuoksi olemme päätyneet siihen, että Jesper ei voi jatkaa tehtävässään, sanoo Danske Bankin johtoryhmän puheenjohtaja Karsten Dybvad.

Siihen saakka kun seuraaja löytyy, johtoryhmän jäsen Glenn Söderholm johtaa Norjan, Ruotsin ja Suomen pankkitoimintoja ja ottaa vastuulleen myös Tanskan pankkitoiminnan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja