Siirtolaisia kuljettanut laiva on ollut yli kaksi viikkoa Italian edustalla – järjestö julkaisi videon pakolaisista, jotka yrittävät omatoimista pelastautumista

Siirtolaiset yrittivät uida rantaan pelastuslautalta Lampendusassa Italiassa 1:01

Open Arms -avustusjärjestö on julkaissut videon, jossa näkyy, kun Välimerta ylittämään lähteneet siirtolaiset uivat vedessä yrittäessään päästä läheiselle Lambedusan saarelle, kertoo CNN.

Siirtolaiset yrittivät omatoimista pelastautumista Open Arms -avustusjärjestön laivasta, joka oli ollut ankkuroituna Lampedusan saaren lähistölle yli kaksi viikkoa. Laivassa oli noin 130 siirtolaista. Alus pelasti siirtolaiset Välimereltä elokuun alussa.

Uimaan lähteneet siirtolaiset nostettiin takaisin laivaan veden varasta, mutta Italian pääministeri Matteo Salvini ei sallinut heidän nousevan Italian maankamaralle.

Proactiva Open Armsin operoiman aluksen kapteeni Marc Reig kertoi perjantaina, että siirtolaiset ovat "henkisesti murtuneita".

Eilen Salvini on myöntynyt siihen, että laivalla olevista siirtolaisista 27 alaikäistä saisi luvan rantautua Italiassa. 

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez on luvannut ottaa laivassa olevat siirtolaiset vastaan. Myös Ranska ilmoitti ottavansa vastaan 40 suojelun tarpeessa olevaa siirtolaista.

Lue myös:

    Uusimmat