Siirretäänkö peruttu osakilpailu Kimi Räikkösen F1-uran ensimmäiselle radalle? "Yksi kierros vastaa kymmentä Abu Dhabissa"

Mitä Kiinan GP:n peruminen tarkoittaa F1-sirkukselle? Ossi Oikarinen kertoo, minkälaisia muutoksia uutinen tuo 3:20
C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo, mitä Kiinan osakilpailun peruuntuminen merkitsee F1-kaudelle.

Kimi Räikkönen näki F1-auton ensimmäistä kertaa lähietäisyydeltä Italian Toscanassa sijaitsevalla radalla Mugellossa.

Siellä nuori suomalaislahjakkuus pääsi testaamaan Sauberin F1-tykkiä syyskuussa 2000 ja vakuutti tallin johdon nopeasti siitä, että hänet kannattaa kiinnittää seuraavaksi kaudeksi tallin kisakuljettajaksi.

Jos paikallisten toive toteutuu, Räikkönen palaa tutulle radalleen tällä kaudella. Italialaisrata on nimittäin ilmoittanut olevansa halukas korvaamaan koronavirusepidemian vuoksi perutun Kiinan GP:n tämän vuoden kisakalenterissa.

Kiinan kisan peruuntuminen aiheuttaa muuten ahtaaseen kauteen kuukauden mittaisen tauon.

– Olemme ehdottaneet itseämme Kiinan GP:n tilalle. Rata vastaa kaikkia vaatimuksia ja 1. maaliskuuta aiomme esittää virallisen ehdokkuutemme, Scarperian ja San Pieron alueen pormestari Federico Ignesti kertoi italialaisen Radio Sportivan haastattelussa.

Ignestin mukaan radalle on valmistautuneet tekemään tarvittavia lisäinvestointeja, jotta F1-kisat olisivat mahdollisia Mugellossa myös jatkossa.

Toistaiseksi radalla ei ole vielä koskaan ajettu F1-kisaa, vaikka sitä on käytetty testeissä, alemmissa luokissa ja MotoGP-kisoissa.

– (Mark) Webberin mukaan yksi kierros Mugellossa vastaa kymmentä Abu Dhabissa. (Michael) Schumacherin aikakausi Ferrarilla sai syntynsä juuri tällä radalla. Myös Räikkösen maailmanmestaruus linkittyy toscanalaisrataan, Ignesti sanoi.

Ferrarin edellisen maailmanmestaruuden voittanut Räikkönen käytti Mugellon rataa testaukseen myös italialaistallissa.

Mugellon lisäksi niin ikään Italiassa sijaitsevan Imolan radan johto on ilmaissut kiinnostuksensa olla Kiinan osakilpailun korvaaja.

Koronaviruksen riskin kannalta Pohjois-Italia ei välttämättä kuitenkaan ole kaikkein turvallisin sijainti, sillä alueella on tavattu jo yli 300 tartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat