Mainos

Siipirikkojen hoitamisesta poliisiasia Valkeakoskella

Valkeakoskella on käynnissä poikkeuksellinen kiista luonnonvaraisten lintujen hoitamisesta kotona.

Kolme luonnonvaraista lintua vapautettiin lintuharrastajan hoidosta, koska viranomaisten mukaan hoito ja kiinnipitäminen olivat turhia.

Stefan Gofferjen hoitamat linnut päästettiin tällä viikolla vapaaksi poliisin päätöksestä. Gofferjen mukaan osa linnuista oli kuitenkin vielä toipilaita.

– Talitiainen ei voinut lentää, koska sen pyrstöstä puuttui sulkia. Se olisi tarvinnut hoitoa vielä 3-4 viikkoa. Myös ikkunaa päin lentänyt sinitiainen olisi tarvinnut vielä muutaman päivän hoitoa.

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton vapaaehtoisen eläinsuojeluvalvojan Markku Alangon mukaan linnut olivat jo terveitä.

– Nämä tapaukset olivat ihan terveitä luonnonvaraisia maastopoikasia. Sinitiainen oli ihan normaalissa kunnossa, nuori lintu maastopoikasena otettu. Talitiainen oli myös nuori lintu, mutta en tiedä missä oli pyrstösulkansa menettänyt, mutta komeasti se lensi kuitenkin ja ne kasvavat uudestaan.

Eläinsuojeluvalvojan hoivissa olevat linnut pääsevät vapaaksi jo reilun viikon hoidon jälkeen, jotta ne eivät kesyyntyisi. Gofferjella osa linnuista oli ollut hoidossa jo kesäkuusta lähtien.

Hänen olisi pitänyt päästää jo huomattavasti aikaisemmin nämä linnut vapaaksi. Osa linnuista samastuu ihmiseen hyvin helposti, sanoo Alanko.

Niin voi käydä, jos hoidossa on vain yksi lintu. Tärkeää on myös, ettei linnun kanssa seurustele liikaa, mutta niin en ole tehnytkään, vakuuttaa Gofferje.

Eläinsuojelulain mukaan luonnonvaraisia eläimiä ei saa ottaa lemmikiksi, mutta tilapäistä hoitoa voi antaa. Eläinlääkärin mukaan yleisimmät ongelmat kotihoidossa ovat väärä ravinto ja ahtaat tilat.

Gofferje on tehnyt poliisille tutkintapyynnön väärästä ilmiannosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.